{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip Sydafrika - The Garden Route


Upplev Kapstaden under din roadtrip längs The Garden Route
Se hela rutten

Reslängd

2-3 veckor

Startar i

Kapstaden

Avslutas i

Port Elizabeth

Inkluderat i priset

Flyg, hyrbil & 4 nätter i Kapstaden

Jag vill veta mer
Har du någonsin funderat på att göra en roadtrip i Sydafrika? Då har du hittat rätt! Låt oss presentera den ultimata rutten som tar dig längs "The Garden Route" förbi vackra stränder, små kustbyar, imponerande natur och ett fantastiskt djurliv!

Denna resa börjar i Kapstaden, där du hinner med några aktiviteter innan du hoppar in i hyrbilen. Följ motorvägen till Port Elizabeth och kör vidare därifrån (om du vill). Se fram emot att besöka bland annat: Hermanus, Gansbaai, Oudtshoorn, Knysna, Jeffrey's Bay, Addo Elephant Park och Port Elizabeth.

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag och att du kan skräddarsy detta äventyr efter dina önskemål. Kanske vill du passa på att volontärarbeta, eller är du inte bekväm med att köra på egen hand? Vi kan ordna ett hop on/hop off busskort åt dig, inga bekymmer. Snacka med oss så planerar vi ditt drömäventyr!  

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans.

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Kapstaden
 • Ankomspaket i Kapstaden (3 nätter)
 • Hyrbil i 10 dagar (economy class)
 • Flyg hem från Port Elizabeth
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Avgift för envägshyra 100 EUR
 • Vaccinationer 
 • Måltider 
 • Egna aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: The Garden Route

Stockholm - Cape Town - Cape Point – Hermanus or Gansbaai - Mossel Bay - Knysna – Jeffrey’s Bay – Port Elizabeth - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Kapstaden

Börja ditt äventyr med att utforska Kapstaden i 3 dagar. Om vädret är på din sida bör du uppleva solnedgången från Taffelberget (det är utmanande men roligt att vandra upp uppför berget och sedan ta linbanan ner). Men se till att kolla väderprognosen innan du ger dig iväg. Vi rekommenderar också att du besöker berömda Robben Island som är full av historia! Se till att boka din plats i god tid eftersom färjebiljetter inklusive guidade turer säljer slut snabbt.

Kapstaden är även känt för sina vingårdar så en guidad vintur är att rekommendera när du är här. Chaufförerna väljer ut 3-4 olika vingårdar som skiljer sig i landskap, utsiktspunkter och smaker. Vi garanterar att du har fått några nya vänner innan dagen är slut!

Äventyret fortsätter sedan längs kusten. Stanna till vid Cape Point, där Indiska oceanen möter Atlanten. Om du har lust kan vi rekommendera en tur till fyren för den bästa utsikten. Efter ett kort besök här fortsätter du till Simonstown och Boulder Beach där du kommer att få se ett gäng söta pingviner.

Hermanus

Hermanus ligger cirka 2 timmars bilresa från Kapstaden och är platsen för att se valar (juni – november) föda sina ungar. Följ med på en båttur för att bevittna denna vackra syn. Har du tur kan du även se dem från kusten! Här får du också uppleva annat marint liv som sälar och delfiner. Staden är dessutom en riktigt cool plats för vandring och kajakpaddling!

Gansbaai

Stanna till i Gansbaai för att komma nära den utrotningshotade Vithajen i sin naturliga livsmiljö. Oroa dig inte, du befinner dig i en säker hajbur som sänks ner från båten. Missa inte att också besöka Agulhus nationalpark som är den sydligaste punkten i Afrika där Atlanten möter Indiska oceanen!

Oudtshoorn & Cango Caves

Besök Oudtshoorn som ligger i ett halvökenlandskap där lokalbefolkningen föder upp strutsar. Kolla också in Cango Caves som har ett omfattande system av kammare och tunnlar av kalksten. Här kan du också bevittna grottmålningar av ursprungsbefolkningen. Riktigt coolt!

Knysna, Tsitsikamma & Wilderness

Är du redo att känna adrenalinet pumpa? Om du fortsätter längs Garden Route kommer du till den charmiga staden Knysna. Den avslappnade atmosfären här står i skarp kontrast till känslan du kommer att ha när du kastar dig från Bloukransbron – världens högsta bungyjump! Tsitsikamma Wilderness är dessutom ett vackert område för ett par dagars vandring, snorkling & dykning, kajakpaddling, klättring och mountainbike.

Jeffrey’s Bay

Upptäck ännu en charmig kuststad, som går under smeknamnet "J-Bay". Den här platsen är med på listan över världens tio bästa surfplatser. Gillar du surf är dett stopp med andra ord något för dig! Det är också ett paradis där chansen är stor att få se vilda delfiner, Chilla på stranden, spana på surfproffs och strosa runt i de många surfbutikerna...

Addo elephant park

En av höjdpunkterna under din roadtrip är åka på safari genom Addo Elephant Park, där många (omkring 600) elefanter strövar omkring i parken likväl som zebror, giraffer, bufflar, lejon, hyenor, vårtsvin och leoparder! Turen leds av en erfaren guide som visar dig allt denna fantastiska park har att erbjuda.

Port Elizabeth

Du närmar dig det sista stoppet på denna roadtrip. Port Elizabeth är känd som "den vänliga staden" och är en perfekt plats för dig som gillar att dyka och vill testa på sandboarding! Varför inte stanna ett tag på Coffee Bay surfcamp, om du inte är redo att åka hem riktigt ännu? Fråga oss om detta är något du vill addera till din resplan så fixar vi det!

Alternativ: Ta bussen! Om du inte är bekväm att köra själv

Om du inte är bekväm med att köra själv kan du alltid välja att resa med busskort. Det är enkelt, bekvämt och du får träffa många andra resenärer på rutten också. Om du vill veta mer, hör av dig till oss så berättar vi mer!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...