{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

3 populära skolor i Kalifornien

california-usa-santa-barbara-cover

Det finns många anledningar att studera i populära Kalifornien. Kanske är "Cali" mest känt för sitt varma klimat och den härliga kombinationen av strand- och stadsliv men också för sin avslappnade vibe. Den soliga västkusten har mycket att erbjuda även i utbildningsväg och det är lätt att man känner sig vilsen när det kommer till var man ska plugga. Därför har vi valt ut tre av våra mest uppskattade skolor för att ge dig inspiration!

 

Frågor? Ställ dem här!

Santa Barbara City College (SBCC)

Santa Barbara City College är ett av USAs högst rankade community colleges med ett stort utbud av program och kurser. Här kan du i princip höra havets vågor från fönstret i ditt klassrum då skolan ligger precis intill stranden.

SBCC är ett mycket populärt college bland både internationella och amerikanska studenter, här studerar mer än 70 olika nationaliteter. Som internationell student får du mycket support från lärarna, klasserna är dessutom små vilket innebär att ingen försvinner i mängden. I Santa Barbara finns gott om aktiviteter, restauranger och nattliv men vill man ändå känna storstadspulsen ligger Los Angeles endast 1,5 timme bort. 

”Fritiden här är verkligen speciell jämfört med min fritid i Sverige. Med havet så pass nära blir det många dagar på stranden, beachvolleybollturneringar och lägereldar. Bergen som omger staden är perfekta för vandring och skolans sportarena resulterar i många svettiga träningspass och spännande matcher att se på. Kulturen här är så levande och folk som bor här verkar verkligen ta tillvara på allt som Santa Barbara har att erbjuda. Går du längs med stranden kan du alltid se någon surfare som guppar ute på vågorna, segelbåtar och simmare.” – Emmytidigare student på SBCC.

Jag vill veta mer om studier vid SBCC

 

San Diego State University (CSUN)

Vill du bo och plugga i en en av de mest aktiva studentstäderna i USA? Att studera på San Diego State University kommer vara ett minne för livet - oavsett om du väljer att studera en termin eller två. Universitetet ligger centralt i stan och på bekvämt avstånd finns härliga sandstränder, varma vågor och häftiga Mexiko. San Diego State University är ett ledande universitet med vackert campus och ett levande studentliv. 

"Våga följa dina drömmar. Vänta inte. Gör det bara! Allt kommer att bli bra. Det finns ingen anledning till stress och panik och jag tror inte att någon någonsin har ångrat att de pluggat utomlands. Kom ihåg att alla letar efter nya vänner, så du kommer inte att vara ensam!" Charlotte, tidigare student på CSUN.

Läs mer om studier vid SDSU

Santa Monica College (SMC)

Santa Monica College är ett av Kaliforniens största colleges med 30 000 studenter. Skolan har låga avgifter och antagningskrav samt ett stort utbud av utbildningar vilket bidrar till populariteten. I Santa Monica finns många trevliga caféer, restauranger, bra shopping och träningsmöjligheter. Här kan du också roa dig på Santa Monicas eget nöjesfält eller hänga på stranden som ligger inte långt från skolan. 

Om du vill fortsätta dina studier och ta en kandidatexamen (Bachelor’s degree) vid ett amerikanskt universitet hjälper skolans Transfer Center dig vidare. Det finns inget studentboende på campus, men i Los Angeles finns flera privata studentboenden och studentlägenheter.

”Jag kom hit utan att känna någon alls eller ha något planerat permanent boende. Jag bodde på hotell de första dagarna och sedan flyttade jag till ett vandrarhem i några dagar. Allt medan jag lärde mig området, fixade de första sakerna i skolan och började leta boende. Jag träffade många svenskar och en av dem var min nuvarande roomie.”   Joel, tidigare student på SMC

Jag vill veta mer om SMC

 

Taggad på studier i Kalifornien?

Blev du inspirerad och vill veta mer? Vi har många fler skolor runt om i USA, här kan du läsa mer och se hela vårt utbud. Våra rådgivare hjälper dig gärna att hitta en utbildning som passar dig, berättar mer om studentlivet och delar sina egna erfarenheter! 

Boka in en gratis studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...