{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera i Kanada

Studera i Kanada med hjälp av KILROY
Studera i Kanada med hjälp av KILROY

Om att studera i Kanada

Kanada är en underbar destination som verkligen lockar alla typer av människor i alla åldrar. Kanadensarna är så trevliga och utåtriktade och städer som Vancouver, Toronto och Montreal är något du absolut inte vill missa. Landet är en drömdestination för dig som vill kombinera studier med fantastisk natur! Taggad på att studera i Kanada? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

  • En eller två terminer (Study Abroad)
  • En Bachelor’s Degree
  • En Master’s Degree
  • Certifikat- och diplomsexamen i Kanada

Vår studierådgivning är helt gratis! Vi guidar dig genom ansökan till några av de bästa universiteten i Kanada. Se listan på universitet längre ner på den här sidan.

Universitet i Kanada

Du har möjligheten att studera i Kanada på följande universitet genom oss:

Läs mer om de olika studentstäderna  i Kanada här:

Varför studera i Kanada?

Gillar du vintersporter som skidåkning och hockey borde du verkligen studera i Kanada. Kanada är den perfekta platsen att besöka vinertid. Banff och Whistler i västra Kanada är en av världens bästa skidorter. Vi vill även highlighta att Kanada verkligen är mycket mer än bara Rocky Mountains och Grisslybjörnar. I de östra provinserna hittar du Nova Scotia, New Brunswick och Prince Edward Island. Mindre provinser men med massor av charm och historia att erbjuda. Missa inte heller Louisbourg och Cape Bretton Higlands nationalpark på toppen av Nova Scotia!

Snabbfakta om Kanada:

  • Invånare: 33 miljoner
  • Huvudstad: Ottawa i provinsen Ontario
  • Språk: Engelska och franska (i provinsen Québec)
  • Valuta: Kanadensiska dollar
  • Tidzon: 3,5 till UTC-8
  • Statskick: Monarki

Klimatet i Kanada

I norr kan vintertemperaturen sjunka till -50 °C, men i kustregionerna, speciellt i British Columbia, är vintrarna betydligt mildare. Sommartid ligger medeltemperaturen på omkring 20 °C i de östra och västra kustregionerna och omkring 30 °C i de centrala delarna.

Studentlivet i Kanada

Att studera i Kanada har blivit väldigt populärt bland svenskar. Universiteten håller en jämn och hög kvalité och du får en bra utbildning som inte är alltför dyr. Fantastisk natur där du kan hikea, dra på dig snowboarden eller skidorna under vintern eller bara hänga och uppleva Kanada. Det är inte bara naturen som är AMAZING utan storstäderna är också något du absolut inte vill missa. Bo i Vancouver eller Toronto på engelspråkiga sidan eller testa på Montreal och Ottawa i de franskspråkiga delarna av Quebec. Du kan få nästan få allt om du vill studera i Kanada. 

Hur hittar jag boende när jag ska studera i Kanada? 

Hitta boende kan ibland kännas helt omöjligt, speciellt när man letar efter boende i ett helt annat land och på en helt annan kontinent. Enligt våra erfarenheter löser sig alltid boende på ett eller annat sätt och alla som vi hjälpt att studera i Kanada har hittat boende. Du kan bo på campus där du har nära till universitetet och föreläsningarna. Om du är taggad på studentlivet och vill ha lite mer trygghet är campus the place to be. Sen kan man självklart bo i kollektiv utanför campus, brukar faktiskt vara ganska populärt bland svenskar som väljer att studera i Kanada. Om du vill hitta eget boende i Kanada genom privata hyresvärdar så skulle vi om vi vore du boka in dina första två veckor på ett hostel. Då kan du lära känna din nya stad i lugn och ro och hitta stadsdelen som du vill bo i. Vi kan guida dig genom möjligheterna – så hör av dig till oss!

Har jag råd att studera i Kanada? 

Som svensk student har du möjlighet att ta studielån genom CSN när du ska studera i Kanada. Du kan dessutom ansöka om olika stipendium genom fonder som just fokuserar på att få ut unga i världen. Ett utlandsstipendium kan täcka en del av, eller om du har tur hela din tid som student i Kanada, faktiskt ungefär upp till 2 år. Om du vill få mer info om hur du kan finansiera dina utlandsstudier hör av dig till oss så ska vi hjälpa dig.

Ett stipendium du kan söka för att studera i Kanada är det från KILROY Foundation. Det finns även flera scholarships på universiteten i Kanada som tilldelas internationella studenter, som du även har möjlighet att söka.

När du ska studera i Kanada och är svensk medborgare kan du också finansiera dina studier med att arbeta. Du kan arbeta på lokala caféer på campus, eller som administrativ studentmedarbetare på ett kontor – precis på samma sätt som du hade arbetat i Sverige. Du kan helt enkelt få in cash som betalar en del av din utbildning och samtdigt få arbetslivserfarenhet! Om du skulle studera i Kanada får du arbeta upp till 20 timmar i veckan med ett studentvisum och heltid när du är ledig. 

Förutom studieavgiften till universitetet du vill studera på så måste du räkna in lite fler kostander som boende- och levnadskostnader. Typ hyra, mat, kläder, kurslitteratur och nöjen. Hur mycket beror ju såklart på hur mycket du väljer att spendera på olika saker. 

När du kontaktar oss kan vi hjälpa dig att räkna ut inkomster och utgifter som du borde ha koll på innan du ska studera i Kanada. Då kan du vara säker på att ditt äventyr i Kanada kommer bli episkt! 

Mer om pengarna

Info till dig som vill studera i Kanada

Vi har tagit fram den viktigaste infon för dig som vet om att du ska studera i Kanada och för dig som är nyfiken. Klicka dig in på artikeln nedan för att få våra bästa tips och råd innan det är dags att studera i Kanada. 

Tips för att studera i Kanada

Vill du veta mer om att studera i Kanada?

Vi vet det mesta om att studera i Kanada och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning. Videomöte, telefon eller kom till oss i butiken, det är upp till dig. Vi tar fram en plan för att du ska få ditt livs bästa äventyr. 

Snacka med oss!

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Städer

Ottawa, Kamloops & Peterborough

Highlight

Mixen av magisk natur och metropoler

Studieavgift

Snacka med oss!

Kanada

Studenter berättar

Se fler studentberättelser

Varför studera i Kanada med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring att studera i Kanada? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Kanada, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...