{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Volontärarbete utomlands

Volontärarbete utomlands med miljö, natur, välfärd, människor och djur med KILROY
Volontärarbete inom flera områden - volontärarbete utomlands med KILROY

Volontäarbete utomlands

Volontärarbete utomlands är en möjlighet att verkligen göra skillnad lokalt och ge något tillbaka till destinationen du får uppleva. Vi samarbetar med noga utvalda volontärprojekt över hela världen som arbetar långsiktigt för att skapa positiv inverkan för lokalsamhället - med delvis hjälp av volontärer. Du kan antingen utföra volontärarbete som en del av en längre resa, eller göra det till ett helt eget äventyr!

Hur hjälper KILROY dig?

🌎Hjälp från backpackers som gjort samma äventyr
🫶🏻Vi samarbetar med noga utvalda volontärprojekt
🗺️Få råd kring allt från visum och försäkringar
🤙Vi finns här både innan du åker och på resan!

Vad bultar ditt hjärta för?


Klicka dig vidare för att lära dig mer om olika projekt eller ta en titt på olika destinationer lite längre ner på sidan. Om du redan nu vet att du är intresserad av att göra en insats för djur, människor eller naturen kan du också höra av dig direkt till oss så kan vi komma med förslag!

Skriv lite kort om vart du vill resa och när du tänker att du vill åka så hjälper vi dig att kolla upp projekt!

Få förslag på projekt

5 populära volontärprojekt


Var kan jag volontärarbeta utomlands?

Vi samarbetar med viktiga projekt runt om i hela världen. Vi har valt ut vilka vi jobbar med med omsorg och vi tycker det är viktigt för dig att veta att dessa projekt är verksamma året runt, med eller utan volontärer. Men tack vare din insats kan de få ytterligare stöd, vilket uppskattas enormt!

Via KILROY kan åka stötta projekt som volontär i:


Volontärprojekt med olika längd

Beroende på plats och projekt kan volontärresor vara från 1 till 30 veckor. Om du planerar att arbeta som volontär med barn rekommenderar vi att du stannar på ditt volontärprojekt i minst fyra veckor, vilket ofta är ett krav från projektet för att du ska hinna komma in i arbetet ordentligt.

Vad är bra att tänka på?

Tänk igenom syftet: Tänk igenom varför du vill volontärarbeta och vilka mål du har med din insats. Är det för att hjälpa andra, lära dig nya färdigheter eller bara för att resa?

Anpassa efter kulturen: Var medveten om kulturen i det land där du ska volontärarbeta. Få ut mer av din volontärresa genom att visa intresse för att lära dig om den lokala kulturen och ha alltid respekt för lokala sedvänjor. 

Förbered dig noga: Här får du massa hjälp du behöver av oss! Men se till att också på egen hand att du är väl förberedd för ditt volontärarbete både mentalt och praktiskt. Men vi hjälper dig ha full koll!

Lägg upp din budget: Tillsammans ser vi över din resbudget och ser till att du har tillräckligt med pengar för att täcka kostnaderna för din resa och eventuella avgifter på plats. Vill du resa vidare sen? Då hjälper vi dig att planera så du får ut det mesta av ditt äventyr. 

Ta dig tid att reflektera: Efter du har volontärarbetat är det väldigt värdefullt att ta dig tid att reflektera över din upplevelse och utvärdera hur du har bidragit till projektet och samhället.

 

Vad krävs för att bli volontär utomlands?

Volontärprojekten organiseras och drivs av lokala icke-statliga organisationer (NGO:er). Det viktigaste är att du har ett öppet sinne, är flexibel och är villig att hugga i. Som volontär finns det oftast inga krav på att kunna något annat språk än engelska, men i vissa fall i Centralamerika och Sydamerika behövs baskunskaper i spanska eller portugisiska. Oavsett var du väljer att åka bör du vara beredd på att arbeta hårt och även vara känslomässigt förberedd för upplevelsen. Kom ihåg, du kan inte rädda världen, men genom volontärarbete kan du kan göra något för att den ska bli till en bättre plats.

Varför ska jag betala för volontärarbete?

Det dina pengar går till när du betalar för volontärarbete utomlands är boende mat, transport, en donation till volontärprojektet och tillgång till kvalitetssäkrade projekt som är anpassade efter behoven på plats. Vi fattar att det först kanske inte känns helt självklart att betala som volontär, men det är viktigt att komma ihåg att du betalar inte för att arbeta utan för alla kostnader runt omkring. Boendena är oftast enkel standard och maten lokal. Transfers mellan boendet och volontärprojektet brukar oftast ingå men vi reder ut allt det där innan du bestämmer dig för var du vill åka - så att du känner dig trygg med förutsättningarna.

Vad får jag ut av att bli volontär?

Rimlig funderingen. Svaret är massor! Du har såklart dina personliga anledningar till att du vill lägga tid på volontärarbete. Men de främsta anledningarna vi ser med volontärarbete är att du kommer få en unik inblick i en ny kultur, som du inte får på en vanlig semesterresa. Du kommer garanterat vidga dina perspektiv, lära dig mer om andra och även dig själv. Volontärarbete kan vara en utmaning, men som i slutändan ofta ger otroligt mycket tillbaka som du kommer ta med dig för resten av livet. Vi berättar gärna om våra egna erfarenheter från tiden som volontär utomlands!

Jag vill veta mer 

Om du är nyfiken på volontärarbete utomlands och vill veta mer om vilka projekt vi jobbar med kan du dels scrolla ner en bit för att själv kika på olika alternativ. Men du får också jättegärna mejla oss och berätta lite om vad du tänker dig så kan vi komma med förslag på volontärprojekt vi tror skulle passa dig. Du har såklart massor av frågor som vi börjar med att reda ut innan vi eventuellt går vidare med att boka en plats och flyg åt dig.

Att snacka med oss kostar inget och du behöver inte bestämma dig direkt!

Varför volontärarbeta med KILROY?

Vi sköter allt det praktiska
Berätta för oss när du vill resa och vad du vill uppleva, så hittar vi de bästa alternativen på flygbiljetter, boende och häftiga upplevelser. Vi har även koll på vad som gäller kring visum, försäkringar och annat som du inte kan resa utan.
Meningsfulla upplevelser
The KILROY Way är vårt ramverk för att skapa oförglömliga reseupplevelser som har en positiv inverkan på dig som individ, likväl platser du besöker. Våra reseförslag innehåller utvalda "ingredienser" för att se till att du får mest valuta för pengarna!
Trygghet på resan
Under tiden du är ute och volontärarbetar finns vi där för dig om planerna ändras. Har du blivit kär i surfning? Eller har du träffat ett roligt gäng och vill boka om din rutt? Vi finns här för dig både innan, under och efter din resa. Du kan räkna med oss!

Vad drömmer du om?

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...