{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Om du får en kulturchock

guy-thinking-planning-cancellation-insurance-cover
Novicell

Utmaningen med ett nytt land

Ankomsten till ett nytt land kan vara en utmaning, särskilt om du kommer direkt från hemlandet till platser som helt skiljer sig från Sverige. Det kan vara allt från en främmande livsstil till ett språk du inte behärskar. Men ju mer du reser runt desto mindre blir kulturchocken för varje land du besöker! 

Förbered dig för kulturchock
Ett sätt att hantera kulturchocker, är att förbereda sig på vad som väntar. Läs på om resmålet, kolla in lokala seder och hur man hantera vardagliga saker som att beställa mat, ge dricks, använda toaletten och fråga efter vägen. Att läsa resebloggar är ett bra sätt att kolla upp destinationer och andra resenärers svårigheter på plats.

Nytt land - ny kultur

Värmen kan vara outhärdlig, gatorna bullriga, föroreningar och damm överallt och du förstår inte språket. Du kanske inte är alltför imponerad av den lokala maten och att ditt nyfunna vandrarhem ligger nedanför en populär nattklubb. Första natten på din stora resa - och du hatar det. Detta är kulturchock när den är som värst.

Men en kulturchock kan också vara spännande - det innebär ju att du upptäcker något nytt du aldrig upplevt tidigare! Alla resenärer kommer att uppleva någon form av kulturchock när man kommer till ett nytt land, som skiljer sig från sitt hemland i form av kultur, religion och språk. Kulturchocken kan vara lätt eller svår men det är också en del av resandet och på vissa sätt även anledningen till att vi reser. De flesta resenärer anpassar sig inom ett par dagar eller en vecka!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...