{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Resesällskap

Att resa ensam eller med vänner - vad vill du ha för resesällskap?

Konsten att hitta det perfekta resesällskapet

MÅnga av oss har varit med om en resa som inte riktigt blev som planerat på grund utav att resesällskapet hade olika förväntningar och behov. Så vem vill du egentligen dela dina reseupplevelser med? Här är en lista över för- och nackdelar hos olika typer av travelbuddies och resesällskap. Vad passar bäst för dig och din resa?

Resesällskap - ja eller nej?
Många reser tillsammans med vänner, men väljer du att resa ensam, kan vi garantera dig att du kommer att träffa många andra backpackers längs vägen. I praktiken är du inte ensam!

Du kan också åka med på någon av våra spännande äventyrsresor. Våra äventyrsresor består alltid av små internationella grupper med aktiviteter längs vägen. Boende och lokal transport samt vissa måltider ingår i priset.
Läs mer om våra rundresor i grupp!

Att resa ensam

Att resa ensam helt utan resesällskap är en stor utmaning. Du måste ta alla beslut själv och om något händer har du ingen som kan stötta dig. Å andra sidan behöver du aldrig kompromissa när det gäller saker att se och göra och frihetskänslan är total. Dessutom träffar man massor av andra människor som också reser själva. Många som reser ensamma är faktiskt aldrig ensamma alls eftersom de alltid umgås med nya medresenärer som de träffar under resans gång. Du får nya vänner för livet! Det bästa sättet att påbörja sin resa är att boka in sig på en av våra äventyrsresor, här träffar du folk från hela världen och ofta blir det reskamrater som du håller kontakten med hela resan eller hela livet!

Resa som kvinna på egen hand

Ingenting hindrar en kvinna från att resa på egen hand. Men om du väljer att göra det så var uppmärksam på de lokala traditionerna i de länder du besöker. På vissa ställen kan kvinnor som dricker ensam i en bar, röker offentligt, har mycket smink och är lättklädda anses promiskuösa. Så se till att du inte sticka ut för mycket jämfört med den lokala befolkningen och försöka att inte förolämpa eller provocera dem. Även om detta också gäller män som reser på egen hand - så finns det kanske inte så många platser på jorden där det uppmärksammas om en man sitter ensam i en bar med en cigarett eller en drink.

Resa med kompisar

Att resa jorden runt med bästisen är en fantastisk möjlighet du borde ta tillvara på. När ni är fler som reser tillsammans kan man dela på ansvaret. Om den ena vet hur man läser en karta men däremot är lite blyg så kanske den andra gillar att prata med nya människor och kan fråga efter vägen.

Resa med flick- eller pojkvän

Pojkvänner och flickvänner är ena dagen hopplöst förälskade i varandra och nästa dag involverade i ett gigantiskt gräl. Det kommer att vara precis likadant när ni är ute i den stora vida världen. Men om ni lyckas fokusera på kärleken är det underbara delade reseminnen ni kan bära med er resten av livet. För att försäkra er om mer kärlek och mindre bråk är det en god idé att prata igenom så många saker som möjligt innan ni åker. Om du vill resa med pojkvännen eller flickvännen se då till att planera er budget, bestäm vad var och en har för ansvar, och planera resrutten i detalj.

Resa med mamma eller pappa

Jorden runt med mamma - inte så vanligt faktiskt, men vill mamsen och papsen bjuda på en jorden-runt resa så är det dumt att tacka nej! Däremot är det många som möter upp sina föräldrar eller släktingar någon gång under resan. Detta är speciellt trevligt om du har hemlängtan. Och vem vet, dina släktingar kanske till och med skämmer bort dig med ett lite lyxigare boende och några utmärkta måltider för ett par dagar.

Resa med barn

Sluta inte att backpacka när du får barn! Barn går alldeles utmärkt att ta med på resan. De är ofta nyfikna och anpassar dig snabbt till nya miljöer och människor. De brukar inte ha några som helst problem att leka med barn från andra länder, oavsett om de kan språket eller inte. Barn brukar ofta bidra till att man får mer kontakt med lokalinvånarna, som ju på de flesta håll i världen är väldigt barnkära!

Tänk på att om du reser med mycket små barn i varma länder rekommenderas att du har ett bra reseapotek med vätskeersättning osv. Det kan också vara bra att planera in lite längre stopp på vägen där det finns möjlighet till bad och lek. En bärbar DVD med spel och filmer är också en bra idé för långa flygningar och tråkiga väntetider.

Nya relationer på resan

Det finns alltid gott om tillfällen att träffa nya människor när du är på resande fot. Världen är full av resenärer ivriga att träffa nya människor. Bussar, vandrarhem, caféer och andra klassiska platser för backpackers är uppenbara ställen att träffa nya vänner från hela världen. Ett annat bra sätt att träffa nya ressällskap är åka på en äventyrsresa. Dessa resor omfattar allt från forsränning till safariresor och kan pågå från en dag till flera månader, och här reser du med likasinnade resenärer från hela världen. 

Bestämt dig för vilka/vem som ska bli ditt resesällskap?

Härligt! Då är nästa steg att komma igång med planeringen. Om ni inte kan komma överrens eller om ni kanske bara behöver inspiration och råd så finns vi här för er. Boka in er på en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att ni får en unik resa perfekt anpassad efter era önskemål.

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...