{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Utgifter under resan

planning-shopping-nepal-kathmandu-marketplace-cover
Novicell

Beräkna dina kostnader under resan

Utgifter kan självklart skifta kraftigt - allt beror på resmål, hur många ni är som reser tillsammans, om ni har några speciella krav osv. Det finns dock några tumregler som du kan använda för att hitta en nivå som passar dig. Levnadskostnaderna under resan utgörs av mat, boende, resor med buss och tåg, aktiviteter och upplevelser och såklart nöjen och andra kostnader längs vägen.

Flygbiljetter
Hur mycket flygbiljetterna kostar beror förstås på vart du vill åka. Det billigaste jordenrunt-paketet som inkluderar flygbiljetter, visum och reseförsäkring kostar runt 18 000 kr, och kan göras på 4 veckor. Det dyraste paketet kan förstås kosta hur mycket som helst eftersom det alltid går att flyga vidare, men för ca 24 000 kr får du en ypperlig resa runt jorden med ca 9 stopp.

Utgifter innan resan

Ska du backpacka för första gången och behöver införskaffa lite utrustning kan du räkna med ca 7000 kr i utigifter innan resan, bortsätt från flyg. Men antagligen kommer du älska det så mycket att utrustningen kommer användas om och om igen!

Utgifter innan resan:

 • Vacciner
 • Flygbiljetter
 • Visum
 • Vissa förbokade övernattningar och
  förbokade äventyrsturer
 • Reseförsäkring

Eventuella utgifter:

 • Backpack eller annan väska
 • Mindre väska för dagsutflykt
 • Toalettartiklar, plåster, desinfektionsmedel etc
 • Bok eller liknande att läsa under resans gång
 • Reselakan/handduk
 • Övrig utrustning du kanske behöver införskaffa till din resa

Det är rätt lätt att räkna ut hur mycket dessa utgifter kommer att bli. Med en vaccinationsbudget på ca 2000 kr får du de viktigaste sprutorna för att resa i u-länder. Malariamedicin som du måste komma ihåg att ta när du reser i länder där det finns malariamygg kostar ungefär 25 kr om dagen beroende på vilken sort du väljer. Bra vandringskängor, en bra ryggsäck, sovsäck och liggunderlag samt regnkläder kostar ungefär 5000 kr.

Utgifter under resan 

Det är mycket svårare att räkna ut hur mycket du kommer att spendera under resans gång. Ska du backpacka för första gången eller fick trubbel med sparpengarna under din senaste resa kan du med fördel vända dig till våra backpacking experter. De hjälper till att lägga upp en budget för dig och planerar din resa så att du kan känna dig trygg och säker.

Tumregler för levnadskostnader:

 • Det är alltid billigare att resa med andra än att resa ensam. Ett par som reser tillsammans spenderar bara 50% mer än en person som reser ensam.
 • Levnadskostnaderna skiljer sig markant beroende på var i världen du befinner dig. I Japan kostar en apelsin ungefär lika mycket som ett billigt hotellrum med frukost i Indien. Försök att kombinera dyra resmål (Nordamerika, Europa, Ryssland, Japan, Australien, Nya Zeeland, Stilla Havsöarna och Karibien) med billiga (Sydostasien, Indien, Kina, Sydamerika och Mexiko). Afrika kan vara både jättebilligt och löjligt dyrt, beroende på i vilket land du är.
 • I de billigaste länderna kan du leva för under 120 kr om dagen, med buss/tågresor inkluderat, medan det i de dyraste länderna (speciellt i städerna) kostar så mycket som 400 om dagen.
 • Det kostar att ta sig från ett ställe till ett annat - därför är det en tumregel att en dag som man reser mellan två ställen kostar dubbelt så mycket än en dag du spenderar på ett och samma ställe.
 • Du kan också välja att jobba under resan och på så sätt få ihop en lite bättre budget. Rent generellt är det rimligt för oss skandinaver att jobba och spara ihop pengar innan resan än att jobba under resans gång eftersom lönerna hemma är mycket högre än i många andra länder. Å andra sidan är det en sådan upplevelse att jobba utomlands att det ändå är värt det.
 • Du tjänar nästan alltid på att boka turer, buss- och tågpass med mera hemifrån. Dels får du ett billigare pris (vilket inte är det sämsta), du vet att det är en bra leverantör och du har redan lagt ut pengarna. Läs mer och boka äventysresor.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...