{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mikkes tips: Flashpacka jorden runt

Flashpacka jorden runt

Mikkes tips: Flashpacka behöver inte vara så mycket dyrare än backpacking

Backpackers ha funnits i flera decennier. Men vill du inte dela säng med familjen kackerlacka eller dela rum med 17 andra backpackers har reseexperten Mikke några grymma tips: Res jorden runt som Flashpacker!

Flashpacka jorden runt
Trött på att dela rum men alldeles för många människor (och djur). Mikke delar med sig av sina grymma tips hur du kommer undan genom att flashpacka jorden runt.

Har du kommit till ett stadie, eller är livsnjutare över lag och vill bo lite härligare, lite fräschare än de allra enklaste ställena? Då påverkar priset standarden utan tvekan i 95% av tillfällena.

Kvalitet vs. kvantitet - Lätt att glömma när du bokar billigaste boendet

Det är skönt att hålla igen på budgeten när du planerar din resa. Men glöm inte att fråga dig själv och svara ÄRLIGT: Vilken miljö/standard kan du tänka dig att bo i/på? Vill du ha det lite finare och flashpacka, eller nöjer du med basic och enkelt? Bli inte förvånad om du bokar något av de billigaste hostel och hamnar i ett rum med 10 personer, fläkten gör sig väldigt odiskret hörd, det kan vara högljutt under de tider du vill sova och är generellt lägre standard. Den där extra hundralappen kan verkligen göra skillnad, så att du får det du förväntar dig.

 Flashpacka jorden runt

Flashpacka i Colombias skärgård och bo i en härlig bungalow 

När det inte blev som Mikke hade tänkt sig

Mikke har rest jorden runt och levt på små budgetar backpackerstyle. Han har även testat sig fram och hittat bra knep för att resa SMART och flashpacka. Ibland är det skönt att lära sig av andras misstag :) Här är några exempel på en resa jorden runt när en hundralapp eller två gjorde stor skillnad och vad värt det var!

  • Delade rum med 17 pers i Fiji... Bodde först i ett rum på ett hostel och delade rumt med 17 andra personer. För ca 150 SEK extra bodde han i en bungalow 100 meter från stranden. 

  • Sunkigt boendet i Byron Bay. Bodde på ett stort hostel och bodde i 10-bädds rum med heltäckningsmatta. De som jobbade där och städade rummen var andra backpackers, som oftast inte var så noggranna, allt var ganska nasty… Veckan efter flyttade Mikke in på ett mindre och lugnare hostel över gatan med trägolv i ett 6-bäddsrum – för ca 100-150 SEK mer per natt. Här städade dom 2 ggr per dag. Det var rent och fräscht och vilken skillnad!

  • Bra boende i Sydafrika! Bara bra erfarenheter! Bo på ett 5-stjärnig hostel, med max 200 meter till vattnet och surfen. Det är ca 30 minuters kollektivtrafik till stadskärnan men utsikten över Table Mountain och vattnet ger ett helt annat lugn än nere i stan. Det finns billigare alternativ mitt i stan som har liknande standard om du vill vara mitt i smeten och inte har behovet att vara utvilad till morgonsurfen.

Worn out Hostel

Efter en lång flygresa...

Du har precis landat efter en lång flygresa och är trött i en storstad. Att då leta efter ett fräscht boende när din hjärna kanske inte är på topp ökar risken att någon försöker lura på dig något, te.x. att taxiföraren säger det är fullbokat eller att det är stängt för renovering på boendet du önskar och chauffören kör dig till ett annat ställe ha ”känner till”, när det egentligen är att han får kommission och du betalar ofta ett högre pris.

Även att tänka på är kulturkrocken. Efter att du t.ex. har landat i Sverige det står 2 taxiförare och väntar, jämfört med när du landar i en miljonstad som Delhi, Bangkok eller Mumbai så kan det bli en liten panikupplevelse när det står 100 förare som många skriker på dig om att åka med dem.

Jag vill designa mitt flashpacking äventyr

...lätt värt ett startpaket, för en skön start

Det kan vara skönt att ha ett startpaket bokat när du landar efter den där långa flygresan, så att du får en skön mjukstart. Du blir upphämtad på flygplatsen och har oftast 2-3 nätters boende. Perfekt att komma in den nya tidszonen med ett klart sinne välja vart du ska näst…

Wow, jag vill flashpacka jorden runt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...