{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 unika destinationer du inte får missa

Väg omgiven av berg och skog i Alaska.

10 unika destinationer du inte får missa

Vill du resa dit ingen annan du känner varit? Längtar du efter nya upplevelser och utmaningar på andra sidan jordklotet? Våga ta steget och besök några av världens finaste guldkorn. Vi listar 10 otroliga destinationer som du inte får missa!

1. Alaska, USA

Res till Alaska

För dig som sett filmen Into the Wild kanske en resa till Alaska kan kännas mer skräckinjagande än inbjudande. Men faktum är att detta vildmarksparadis definitivt inte får missas. Alaska är USAs största delstat till ytan men har endast runt 670,000 invånare. Här finner du Nordamerikas högsta berg Mount McKinley, massa bra trekking-turer, grizzlybjörnar och isfiske. Ta tåget via Alaska Railroad och häpnas av den vackra, oexploaterade naturen.

2. Montego Bay, Jamaica

 Vattenfall på Jamaica

Okej, Montego Bay kanske inte är så okänt för vissa, det är delvis klassat som ett turistmecka för många. Låt dock inte det skrämma iväg dig! Montego Bay är Jamaicas andra största stad som har massor av roliga aktiviteter och härliga stränder att uppleva. Vad sägs om att hänga med rastafaris, provsmaka Jamaicas berömda rom och simma med delfiner utanför Treasure Beach? 

3. Ulaanbataar, Mongoliet

en klassisk hytta i öppet landskap i mongoliet

Mongoliet är för många ett främmande, spännande och mystiskt land. Här finns mycket att uppleva och ett landskap som är otroligt unikt. Huvudstaden heter Ulaanbaatar och här bor ca 1,3 miljoner invånare. Pröva den traditionella maten eller besök det naturhistoriska museet där man bland annat kan se dinosaurieskelett från Gobiöknen. 

4. Victoria Falls, Zimbabwe

Upplev Victoria Falls

Det tar endast ca 10 minuter att gå till det häpnadsväckande vattenfallet från den lilla staden Victoria Falls. Staden skiljer sig väldigt mycket från resten av landet då det känns som en liten oas, här går vilda djur omkring fritt! Förutom dem majestätiska Victoriafallen så kan du alltid paddla kanot på Zambesi floden, åka på safari i nationalparken eller till och med provsmaka lite smarriga larver på de lokala restaurangerna.

5. Titicacasjön, Peru

Upplev Titicaca sjön i Peru

Titicacasjön är perfekt för dig som vill få avkoppling på semestern. Det bästa sättet att få uppleva Titicaca är att besöka lokalbefolkningen på öarna ute i sjön. Öarna är byggda utav vass och om du tar dig riktigt långt ut så lever befolkningen där helt utan teknologi och nymodigheter. Missa inte heller restaurangerna runt omkring sjön som erbjuder otroligt god fisk på menyn. 

 6. Antananarivo, Madagaskar

Upplev Madagascar

Utanför Afrikas kust ligger naturens egna paradis: Madagaskar och dess huvudstad Antananarivo. Förutom ett spektakulärt djurliv, magiska stränder finns även två olika regnskogar: en tropisk och en torr. Upplev safari på Madagaskar, perfekta vandringsleder som tar dig till magiska vattenfall eller tälta under stjärnorna.

7. Tasmanien, Australien

Upplev Tasmanien

Det finns mycket att uppleva på Australiens massiva kontinent, dock är det många som glömmer bort att resa till dess sydligaste punkt: Tasmanien. Tasmanien är en ö som måste upplevas! Allt från sköna barer och festivaler till hiking i vildmarken. Den charmiga staden Hobart är öns största och har många gånger omtalats för sina trevliga invånare. 

8. Påskön, Chile

Upplev påskön

Vi gissar på att det första du tänker är gigantiska stenstatyer på en ö mitt ute i havet. Det stämmer så klart, statyerna heter Moai och pryder denna fantastiska ö som ligger drygt 2200 km från närmsta bebodda ö och drygt 3700 km från närmsta fastland. Ön tillhör Chile så att resa hit från Santiago är att rekommendera. Förutom de mystiska stenstatyerna så har Påskön underbara stränder, kristallklart vatten, surfing och dykning i världsklass! 

9. Paje, Zanzibar

Upptäck Zanzibar

Letar du efter paradiset? Den lilla fiskebyn Paje i Zanzibar är en oerhört, härlig plats. Fantastiska dykplatser och kitesurfing, sköna locals och mat från massa olika delar av världen. Sandstränderna är långa, vita och omringade av turkost vatten. Avsluta dagen med att dricka en kokosnöt drink samtidigt som du ser ut över en otrolig solnedgång. Behöver vi säga mer?

10. Ushuaia, Argentina

 Upptäck Ushuaia

En tur-retur biljett till världens ände, tack! Ushuaia i södra Argentina kallas nämligen just för detta då det är världens sydligaste stad. Vitklädda bergstoppar, floder och sjöar, fåglar, sälar och pingviner. Kanske har du lust att åka skidor? Ja, varför inte, det finns nämligen också här. Dessutom är Ushuaia den perfekta utgångspunkten för resor till Antarktis. Coolare stad får man leta efter!

Låter någon av dessa platser spännande?

Hör av dig till oss

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...