{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

5 goda skäl till att studera i Australien

australia-girls-beach-cover

5 skäl att studera i Australien

Australien blir alltmer populärt att studera i! I Australien finns universitet med utbildningar i världsklass, milslånga stränder vacker natur och pulserande storstäder och mycket mer!

Studieguide
Vi vet att det kan kännas som mycket att fixa med inför utlandsstudier. Därför har vi satt ihop en liten studieguide med saker som kan vara bra att tänka på innan du åker iväg!
Plugga utomlands

1. Utbildningar i världsklass

Standarden på Australiens universitet är hög - bara USA och Storbritannien har fler universitet på listan över de 100 bästa universiteten i världen. Enligt QS World University Rankings återfinns här sju av världens 100 högst rankade universitet. Bland dessa sju finns bland annat:

Även i Times Higher Education World University Rankings  har både University of Sydney och Monash University platsat på listan över de 100 bästa utbildningarna i världen. Times Higher Education rankar dessutom de 100 bästa universiteten i världen som har etablerats de senaste 50 åren. I den senaste undersökningen kom hela 13 australiska universitet med på listan, bland annat:

KILROY samarbetar med flera universitet som är en del av Australiens prestigefyllda Group of 8 (Go8). Group of 8 kan jämföras med Ivy League i USA, vilket är en sammanslutning av de ledande amerikanska universiteten. Av Australiens Group of 8 representerar KILROY University of Sydney, University of New South Wales och Monash University.

Studera i Australien

2. Internationellt nätverk

Genom att studera utomlands får du ett nätverk av vänner och bekanta världen över. Förutom att lära känna australier kommer du även att lära känna ett stort antal internationella studenter i landet. Att träffa människor från alla världens hörn har många fördelar. Du kommer att lära dig om andra kulturer och livsstilar, inte minst med tanke på att du kommer att få möjlighet att besöka vänner över hela världen efter din studietid. Tänk dig att kunna resa till USA, Singapore, Brasilien eller Sydafrika, och att alltid ha någon att besöka?

 Få ett brett internationellt nätverk när du studerat utomlands

3. Populära studentstäder i Australien

Som student i Australien bör man utnyttja chansen att se så mycket som möjligt av detta fantastiska land. Australien är ett land med stora avstånd, varierande klimat och oerhört mycket spännande att se. Dessutom är bland annat Nya Zeeland och öparadiset Fiji bara några timmars flygresa bort.

Tack vare Australiens placering på kartan finns det även goda flygförbindelser till rimliga priser till Asien. Vad sägs om att resa till Bali eller Singapore på semestern, eller på vägen hem till Sverige?

Melbourne ligger i Victoria och är känt som Australiens kulturella huvudstad. Som student här har du alltid något att göra. Staden har många spännande caféer, restauranger och nattklubbar, Australiens kanske bästa shopping och ett varierat musik- och konstutbud.

I New South Wales har du Sydney, staden som har allt man kan önska sig och lite till. Många tänker på vackra Sydney Harbour, operahuset och Harbour Bridge när de hör någon prata om Australiens största stad. Här kan du börja dagen med ett par timmars sol och surfing på Bondi Beach innan du besöker vintagebutiker i Paddington. Du kan sedan sätta dig på färjan till Manly och se hamnen från sin bästa sida, besöka en av världens största fiskmarknader och avsluta kvällen på en av Sydneys många nattklubbar.

Brisbane, som ligger i Queensland, är också en populär studentstad. På Southbank kan du besöka stadens konstgjorda sandstrand eller ta färjan till New Farm och Teneriffe, som även kallas "Australiens lilla London". Brisbane ligger cirka en timmes bilresa från både Gold Coast och Sunshine Coast, områden där du kan välja och vraka mellan vackra stränder och surfspots. 

Studera i Sunshine coast, Australien

4. Jobb under & efter studierna

Svenska studenter som studerar på heltid kan jobba upp till 20 timmar i veckan vid sidan av sina studier i Australien. Detta är en god möjlighet att både tjäna extra fickpengar, och lära känna folk utanför universitetet. Under loven får du jobba 40 timmar i veckan.

Många som studerar i Australien vill gärna stanna kvar och jobba efter sina studier. Svenskar mellan 18 och 30 år kan då ansöka om ett Working Holiday-visum som gör att man kan jobba, resa och stanna i landet i 12 månader.

Om du har tagit en hel Bachelor- eller Masterexamen i Australien kan du ansöka om ett arbetstillstånd som är giltigt mellan 18 månader och 4 år. Kriterierna för vilket visum du är kvalificerad för beror bland annat på vad du har studerat, hur länge du har varit student i Australien och när du fick ditt första studentvisum. Detta är ett sätt att skaffa dig relevant arbetslivserfarenhet innan det är dags att resa hem till Sverige, eller få möjligheten att etablera dig om du vill stanna kvar i Australien en längre period.

Jobba i Australien

5. Finansiering och stipendier

Alla utbildningar KILROY representerar i Australien är CSN-berättigade, vilket innebär att du kan ansöka om studiestöd för dina studier i Australien. Studiestödet täcker delar av dina skolavgifter och en del av levnadsomkostnaderna. Hur mycket du behöver lägga till själv med egna medel beror på vilken utbildning du går och kostnaden för just denna.

Utöver studiestödet från CSN finns det flera stipendier du kan ansöka om. Många universitet ger ut stipendier till internationella studenter baserat på betyg. Vanligtvis behöver du bara skicka en kopia på dina tidigare resultat från eftergymnasiala studier samt skriva ett personligt brev för att ansöka.

Många universitet har egna stipendier som de delar ut, men det finns också stipendier som gäller för studier generellt i Australien. Dessa delas ut av den australiska regeringen, till exempel: The Australia Awards.

Sök stipendier när du studerar i Australien

Sugen på att studera i Australien?

Våra studievägledare har egen erfarenhet av utlandsstudier och hjälper dig gärna att planera din tid utomlands. Med allt ifrån vägledning av utbildning och ansökningsprocessen till visum, boende och finansiering. Allt för att du inte ska behöva oroa dig! 

Boka in en gratis studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...