Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mongoliet

galoperande vilda hästar på en äng under en resa till mongoliet
en nomad med en häst under en resa till Mongoliet

Resa till Mongoliet – från Altajbergen till Gobiöken

En resa till Mongoliet tar dig till ett spännande och vackert land med mängder av sevärdheter och inte minst ett extremt klimat. Här finns en del av världens mest orörda natur med oändliga stäpper, enorma öknar, höga berg, skogar, kristallklara sjöar och ett rikt djurliv. Att Mongoliet dessutom är världens mest glesbefolkade land blir direkt påtagligt under en resa dit och det är just detta som är charmen. 

Vill du resa till Mongoliet? Snacka med oss!

Res hela vägen genom Mongoliet med Transmongoliska järnvägen

Om du planerar att resa till Mongoliet har du två huvudregioner att utforska vilka levererar totalt olika natur. Den enda består utav bergskedjan Altajbergen som sträcker sig från nordväst till sydväst och den andra består utav Changajbergen, från nordväst till sydöst. Längs Transmongoliska järnvägen, som lätt kan misstas för Transsibiriska järnvägen, upplever du en enorm yta av östra Mongoliet.

Den nordvästra regionen där Altajbergen, eller "De gyllene bergen" som de också kallas, reser sig domineras av höga bergskedjor. Här finns stora glaciärområden och bergskedjan är bl.a. källa till flera ryska floder som Ob, Jenisej och Irtysj.

Om du är i farten med att planera en resa till Mongoliet och snarare vill uppleva den sydligare huvudregionen väntar steniga ökenlandskap och utbredda saltträsk. I sydväst ligger en av världens största öknar omgiven av höga snöklädda bergstoppar, den berömda Gobiöknen, som sträcker sig över södra Mongoliet och norra Kina. Här är det vanligt med sandstormar och uppe bland bergen lever den sällsynta snöleoparden.

Läs mer om vad du kan uppleva längs Transmongoliska järnvägen här.

Att göra under en resa till Mongoliet

Terelj ligger ca 8 mil utanför huvudstaden Ulan Bator och är en del av Tereli Nationalpark, ett av Mongoliets vackraste naturområden. Mitt i det häftiga landskapet med forsande floder och gröna skogar finns ett gäng spännande och nervkittlande aktiviteter. Testa bergsklättring, rafting, ridning, vandring och simning i de iskalla sjöarna.

Efter en hård dag full med aktiviteter bör du prova en middag bestående av fårkebab och ett glas getmjölk. En resa till Mongoliet kan inte anses komplett utan denna lokala delikatess.

Under en resa till Mongoliet kan du dessutom prova på att leva livet så som nomaderna gjort i urminnes tider. Landets nomader är ett kringflyttande folkslag som främst livnär sig på boskapsskötsel. Deras flyttande hänger ihop med djurens byte av betesmarker. 

Tack vare att Transmongoliska järnvägen, en av världens längsta järnvägar, går genom landet har du här möjligheten att göra flertalet intressant stopp som låter dig uppleva nomadernas vackra landskap. Ett tips är att är att övernatta i "ger-tält". Lugnet som infinner sig mitt i den storslagna mongoliska idyllen är häpnadsväckande, och då har vi inte ens nämnt den imponerande vyn över Vintergatan.

Planera din resa till Mongoliet efter säsong

Mongoliet har ett extremt klimat med korta varma somrar, då temperaturen kan nå upp till 40 grader, och långa kalla vintrar, då temperaturen kan sjunka till -30 grader. Se därför till att packa rätt kläder utefter vilken säsong du planerar att resa till Mongoliet.

Restips inför en resa till Mongoliet

  • Under en resa genom Mongoliet märker du snabbt att vägnätet är ganska ineffektivt. Var beredd på att färdas på skakiga vägar utan pampig lyx.
  • I Mongoliet är det ganska kallt under vintermånaderna. Ett tips är därför att packa varmt om du planerar att resa till Mongoliets vildmarker under denna period. Den varmaste tiden är under den mongoliska sommaren mellan juni-september.
  • Nadaam-festivalen är den största och mest spännande årliga folkevenemang som pågår i 3 dagar under juli månad. Festivalen härstammar från Djingis Khans tid och ursprungligen var det en tävling om mongolryttarnas skicklighet i krigskunskaper. 
  • Huvudstaden Ulan Bator ligger i nordöstra Mongoliet. Åker du hit bör du kolla in stadens naturhistoriska museum, som har en stor samling uppstoppade djur och dinosarieskelett från Gobiöknen. 

Nyfiken på att resa till Mongoliet?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Mongoliet. Äventyr eller chill? Resa längs Transmongoliska järnvägen? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Mongoliet

En resa till Mongoliet tar dig till ett vackert och spännande land. Naturen består av en oändlig och gräsbevuxen vildmark, mäktiga berg och torra öknar. Det perfekta resmålet för dig som är på jakt efter ett sant äventyr.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...