{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Master utomlands

Läs master utomlands här!
Studera master utomlands - KILROY hjälper dig med ansökan

Läs din master utomlands

Masterutbildningar har länge varit ett självklart alternativ för studenter runt om i världen som vill skaffa sig en gedigen akademisk utbildning. I Sverige börjar det nu bli allt fler som läser vidare efter sin grundexamen, inte minst för att vara attraktiva på den internationella arbetsmarknaden. Men att läsa en master utomlands är inte bara för studenter som vill arbeta utomlands efter examen. Det är även för dig som vill arbeta här i Sverige då det är ett bra sätt att sticka ut i den hårda konkurrensen.

Vad är masterstudier?

Bolognaprocessen är ett internationellt samarbete som delar in högre utbildning i tre nivåer: grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Samordningen förenklar för studenter som vill byta studieort inom och utom landet och det blir också enklare för den som sen vill söka arbete internationellt. Masterstudier ligger på avancerad nivå, vilket utomlands benämns Postgraduate (Australien/Nya Zeeland) eller Graduate (USA/Kanada). Om man inte vill eller har möjlighet att fullfölja en hel master utomlands, så kan man på en del universitet läsa en kortare tid och ta ut ett Graduate Certificate eller Graduate Diploma. Du kan t.ex. välja att läsa en:

Varför läsa din master utomlands?

  • Förbättra dina språkkunskaper. Att du har läst en hel utbildning på engelska gör att din framtida arbetsgivare kan vara säker på din gedigna språkkompetens och du behöver inte "bevisa" dina engelskkunskaper på annat vis.
  • Det ger dig internationella perspektiv och global kompetens. Oavsett om du läst din grundexamen i Sverige eller även den vid ett engelskspråkigt universitet, så är en utländsk masterexamen något som spetsar CV:et och ger goda möjligheter till internationell karriär. Det förenklar betydligt för dig som önskar söka jobb utanför Sverige.
  • Personlig erfarenhet och utveckling, minnen och vänner för livet. Du som har studerat hela eller delar av din grundutbildning utomlands vet redan vad utlandsstudier ger dig i form av oförglömliga upplevelser och spännande möten. För dig som ännu inte provat på detta, är detta ett perfekt tillfälle innan du tar det definitiva steget ut i arbetslivet.

Nyfiken på att studera master utomlands?

Boka in en gratis studierådgivning

Sök efter universitet utomlands

Vill du veta mer?

Kostnadsfri studierådgivning

Våra studierådgivare har själva erfarenhet av utlandsstudier och hjälper dig gärna att besvara alla dina frågor kring val av land, kurser, boende och allt annat du har funderingar kring!
Personlig studierådgivning

Kostnad och finansiering

Vad kostar det att studera utomlands och hur kan du finansera dina studier? Vi har koll på studiemedel, stipendier och kan berätta om hur det fungerar att arbeta vid sidan av dina utlandsstudier.
Finansiera dina utlandsstudier

Val av utbildning

Vi har en hel del samarbetsuniversitet med ett brett utbud av kurser och utbildningar så chansen att du hittar dina drömstudier är stor!
Alla våra universitet

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...