{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Topp 10: Bästa dykningen i världen

Young Travellers Learning To Dive 6

Bästa dykningen i världen för dig som vill ta dykcertifikat utomlands

Är du redo att dyka in i undervattensvärlden och utforska det marina livet utomlands? Vi lovar att det är en riktigt häftig upplevelse som öppnar upp en helt ny värld. Bokstavligen. Att lära sig dyka utomlands är något alla kan göra, du behöver egentligen bara bestämma dig var i världen du vill ta dykcertifikat. För att ge dig lite inspiration har vi satt ihop en lista över topp 10 rankade platserna att dyka på, både för erfarna dykare för dig till som vill gå kursen som ger dig ditt dykcertifikat. Från Karibien till Maldiverna till Costa Rica och Malaysia som är optimala platser att ta dykcertifikat på. En grundkurs innebär att du får hjälp av erfarna instruktörer, godkänd utrustning och all teori behöver för att känna dig säker ute i vattnet när det väl är dags för ditt första dyk!

Diving Bali
Vill du ta ditt dykcertifikat utomlands?
Våra reseexperter har själva dykt massor och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och tips på kurser för att du också ska kunna ta ditt dykcertifikat utomlands! Förutom att boka in själva dykkursen och flyg förbereder de också dig för vad som vi lovar kommer att bli en magisk upplevelse, Om du är redo för ditt nästa äventyr, skriv till oss var du skulle vilja åka och när du tänker att detta ska hända så kikar vi på olika alternativ eller ta en titt på egen hand först!
Kolla in alla dykkurser här!

1. Cairns i Australien

Cairns, Australien är en fantastisk destination för dykning. Great Barrier Reef, världens största korallrevssystem, ligger strax utanför Cairns kust och erbjuder en otrolig möjlighet att utforska undervattensvärlden. Vattentemperaturen i Cairns varierar under hela året, från härliga 29 grader på sommaren (december - februari) till 22 grader under den australiska vintern (som är från juni - augusti). Cairns varma vatten är hem för ett brett utbud av marint liv som havssköldpaddor, revhajar och färgglada fiskar. Cairns är också hem för några av de bästa dykskolorna i världen, där vi erbjuder PADI-certifierade kurser i öppet vatten eller om du vill gå en avancerad kurs.

Diver in the blue oceans of Australia, with some very colourful coral and orange fish in the foreground

2. Koh Tao i Thailand

Koh Tao, Thailand bör finnas på bucket-listan över alla som är eller vill bli en open water diver. Vattentemperaturen runt Koh Tao är vanligtvis mellan 27 och 30 grader vilket gör det till en idealisk plats för dykning under hela året. Ön är omgiven av ett korallrevs ekosystem som ger ett hem till ett brett utbud av fantastiskt marint liv. Du kan förvänta dig att se en mängd olika färgglada fiskar, inklusive angelfish, fjärilsfiskar, banerfiskar och stingrockor, såväl som hårda koraller som bordskoraller, staghornskoraller, mosaik och svampkoraller. Om du har tur kan du till och med se valhajar eller örnrockor. Koh Tao är också hem för riktigt grymma dykskolor, till exempel de på Sairee-stranden och i Chalok Bay, som erbjuder kurser för både nybörjare och mer erfarna dykare. När du inte befinner dig under vattnet kan du chilla av på öns vita sandstränder, utforska den branta och klippiga terrängen täckt av tät djungel eller vandra runt och äta fantastisk thaimat.

Two girls on a boat in Thailand smiling after taking a dive in the waters of Koh Tao

3. Dauin i Filippinerna

Filippinerna är ett land känt för sin fantastiska vatten och därmed dykning och Dauin är det främsta stället att dra på sig våtdräkten. Vattentemperaturen runt Dauin är i genomsnitt 27 och 30 grader , vilket gör det till en idealisk plats för dykning oavsett årstid. Ön är omgiven av ett korallrevs ekosystem som ger ett hem till ett brett utbud av marint liv. Dauin vatten har gott om färgglada fiskar, inklusive clownfiskar, angelfish, fjärilsfiskar och lejonfiskar, såväl som hårda koraller som bordskoraller, staghornskoraller, mosaik och svampkoraller. Något vi verkligen vill uppmärksamma här är ett Marine Conservation-program där du lär dig hur du dyker samtidigt som du volontärarbetar genom att samla in data från under ytan. Win-win! Filippinerna är det paradis på ön kommer du att aldrig vilja åka hem!

Several whale sharks in the blue waters of the Philippines

4. Giliöarna, Indonesien

Indonesien är fullt av fantastiska dykplatser och Giliöarna är en av våra favoritplatser att utforska havet på. Vattentemperaturen runt dessa populära öar är vanligtvis mellan 28 och 30 grader i genomsnitt, vilket gör det tropiska vattnet till en idealisk plats för dykning under hela året. Går du en kurs här får du (som på alla andra ställen) lära dig teroi, simma i bassäng och gå igenom allt från utrustning till teknik innan du ger dig ut i havet. Öarna är omgivna av ett korallrevs ekosystem som ger ett hem till ett brett utbud av marint liv. Du kommer se så många häftiga färgglada fiskar, som clownfiskar, angelfish, fjärilsfiskar och lejonfiskar, såväl som hårda koraller som staghornskoraller, mosaik och svampkoraller. Gili Trawangan är också känt för att omges av många havssköldpaddor och ön i sig är livlig och har en riktigt nice vibe. Med andra ord en drömplats att ta ditt dykcertifikat på!

Diver in Indonesia taking a picture of a sea turtle swimming over some rocks and coral

5. Quepos i Costa Rica

Costa Rica är känt för att vara ett otroligt ekosystem och detta gäller även det marina livet under ytan. Vi recommender att du tar ditt dykcertifikat i Quepos, på landets södra Stillahavskust, inte långt från Manual Antonio National Park. Vattentemperaturen runt Quepos är vanligtvis mellan 26 och 30 grader i genomsnitt, vilket gör det till en idealisk plats för att ta ditt open water dykcertifikat året runt. Det vulkaniska stenrevet runt Manuel Antonio nationalpark är hem för ett brett utbud av marint liv, inklusive blåsfisk, skorpionfisk, papegojfisk, änglafisk, moriska idoler, bläckfisk, trumpeter, ålar, havssköldpaddor, nakensnäckor och en mängd olika kräftdjur. Bland de hårda och mjuka korallerna bor massiva skolor av knektar och snappers. Från december till maj ska du hålla ögonen öppna för att få syn på gigantiska mantor. Under samma tid på året har du också chansen att se knölvalar eller stora flikar av delfiner längs kusten. När du är klar med din kurs för för dagen är det bara att ta av dig din utrustning och utforska de fantastiska stränderna och skogarna som omger Quepos. Costa Rica är verkligen ett paradis och en av våra favoritplatser i Centralamerika!

costa-rica-snorkeling-isla-tortuga-cover

6. Nadi i Fiji

En annan drömdestination för dig som vill ta dykcertifikat eller bara dyka i fantastiskt vatten är Nadi på Fiji. Nadi är en inkörsport till några av de mest fantastiska dykplatserna i Stilla havet och här kan du utforska korallrev, simturer, grottor, kanjoner och till och med stöta på en och annan haj. Den bästa tiden att åka är från maj till oktober, då vattnet är klart och lugnt och sikten kan nå upp till 40 meter. Vattentemperaturen är behagliga 27 grader under hela året. När du gör din grundkurs på Fiji får du dyka med en mängd olika djur, såsom sköldpaddor, delfiner, wahoo, mantor och valhajar och när du är klar för dagen, finns det många andra vattenaktiviteter att njuta av såsom segling, snorkling och kajakpaddling. Vill du ta ditt dykcertifikat är Fiji ett grymt alternativ- kolla in de olika kurserna här.

Manta Ray swimming over a school of yellow and blue fished in the ocean near Fiji

7. Zanzibar i Tanzania

Det är inte bara Asien och Oceanien som är bra platser för att lära sig dykning. Vad sägs om Zanzibar, en vacker ö utanför Tanzanias kust. Zanzibar har kristallklart vatten och några av de mest imponerande dykplatserna i världen med över 400 fiskarter, färgglada korallrev och till och med några vrak att utforska! Den bästa tiden att dyka i Zanzibar är från juni till oktober. Då är vattnet är klart och lugnt och sikten kan nå upp till 30 meter. Vattentemperaturen är också mycket behaglig, från 25 till 28 grader. En av de mest populära dykplatserna i Zanzibar är Mnemba Atoll, ett 7 km långt rev som är hem för sköldpaddor, delfiner och till och med valhajar om du väljer rätt årstid. Du kan också dyka på Tumbatu Island, där du kan se gigantiska muränor, lejonfiskar och bläckfisk. Eller så kan du prova Levan Bank, där du kan möta större fiskar som kungsfisk, trevally och tonfisk. Oavsett vilken nivå av dykare du är, kommer du att hitta något som passar din smak och skicklighet. Kolla in våra dykkurser för dig som vill ta ditt dykcertifikat i Zanzibar här!

Tanzania Zanzibar Boat On Beach

8. Perhentian Islands i Malaysia

Om du vill ta ditt dykcertifikat utomlands på en lite mer unik plats, är Perhentian Islands i Malaysia ett alternativ. De är en del av Terengganu Marine Park och har några fantastiska dykplatser för alla nivåer av dykare. Du kan se sköldpaddor, hajar, rockor, barracudor, korallträdgårdar och mer!

Den bästa tiden att dyka på Perhentian Islands är från slutet av mars till början av oktober, när vädret är torrt och soligt. Vattentemperaturen är runt 28 till 30 grader vilket är perfekt för dykning. Sikten kan variera från 10 till 20 meter, beroende på förhållandena.

Några av de bästa dykplatserna på Perhentian Islands är:

  • Tokong Laut: En höjdpunkt som reser sig från 25 meter till 5 meter under ytan. Den är täckt med mjuka koraller och svampar och lockar till sig massor av fiskar, som jack, trevallies, snappers och fusiliers. Du kan också se några svartspetsrevhajar och gigantiska groupers här.
  • Sugar Wreck: Ett sjunket lastfartyg som ligger på 18 meters djup. Det är hem för en mängd olika fiskar och djur, såsom lejonfisk, skorpionfisk, muränor, fladdermusfisk och nakensnäckor. Du kan utforska vraket och se lasten med sockerpåsar fortfarande intakt.
  • T3: En revsluttning som går ner från 12 meter till 22 meter. Här kan du få syn på många hårda koraller och sköldpaddor, stingrockor, papegojfiskar och triggerfish. Du kan också hitta några mindre djur här, som räkor, krabbor och pipfisk.
A couple of boats off the coast of the Perhentian islands, with people diving and snorkeling in the light blue water surrounding the boats

9. Thulusdhoo i Maldiverna

Om det är ett tropiskt paradis du är ute efter bör du verkligen kolla in Thulusdhoo på Maldiverna. Här kan du ta ditt open water dykcertifikat på en av de bästa dykplatserna i världen. Även om du kanske förknippar Maldiverna med dyra resorter, finns det alternativ för en mindre budget också! Om du har tur kommer du att dyka bland hajar, mantor, sköldpaddor och färgglada fiskar och utforska fantastiska korallrev och vrak. Den bästa tiden att dyka i Thulusdhoo är från december till maj, då vattnet är lugnt och sikten är utmärkt. Vattentemperaturen är runt 28 grader året runt, så du kommer inte att huttra alls!

Som på de flesta platser där vi erbjuder dykning, kan du boka dykresor, PADI dykkurser eller kompletta dykpaket i Thulusdhoo. Vårt dykcenter på Maldiverna är riktigt bra och tryggt. Thulusdhoo är också ett bra ställe att koppla av och njuta av livet på ön, smaka på den lokala maten och beundra den fantastiska solnedgången från stranden. Det är verkligen ett paradis för dykning utomlands!

Two guys diving in the Maldives with one guy making a sign with his hands

10. Nusa Lembongan, Indonesien

Indonesien, igen! Med över 6000 befolkade öar är det ingen överraskning att det finns några fantastiska dykplatser utspridda runt Indonesien. Nusa Lembongan kan verka som en liten ö, men den har mycket att erbjuda och är lätt att nå från Bali. Ön är en riktig skattkista, både för utmärkta dykplatser du når från stranden och dykning från båt. Runt Nusa Lembongan kan du se fantastiskt marint liv som mantor, mola mola, hajar, sköldpaddor och färgglada koraller. Den bästa tiden att dyka på Nusa Lembongan är från juli till oktober, då vattnet är klart och chansen att se mola mola är stor. Vattentemperaturen varierar från 20 till 28 grader, beroende på säsong och dykplats. Vi arbetar med de bästa dykskolorna på Nusa Lembongan och erbjuder dykresor, PADI-kurser och boende för dykare på alla nivåer. Oavsett om du vill utforska de fantastiska reven, simma med de majestätiska mantor eller utmana dig själv har Nusa Lembongan något för alla.

Underwater life on Nusa Lembongan in Indonesia with plenty of Manta Rays, and even a large Ocean Sunfish, also called Mola Mola.

Vill du ha mer dykinspiration?

Våra reseexperter delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och hjälper dig att hitta en open water kurs för att du också ska kunna ta ditt dykcertifikat utomlands! Förutom att boka in kursen och boka flyg förbereder de också dig för vad som säkerligen kommer att bli en magisk upplevelse, Om du är redo för ditt nästa äventyr, skriv till oss var du skulle vilja åka och när du tänker att detta ska hända så kikar vi på olika alternativ!

Jag vill lära mig dyka

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...