{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bachelor utomlands

Läs en Bachelor utomlands med KILROY - vi hjälper dig hela vägen från ansökan till färdig kandidatexamen!
Läs en Bachelor utomlands med KILROY - vi hjälper dig hela vägen från ansökan till färdig kandidatexamen!

Ta en Bachelor's Degree utomlands

En kandidatexamen i Sverige motsvaras av en Bachelor's Degree på universitet utomlands. En Bachelor utomlands är på mellan 3-4 år. I Australien och på Nya Zeeland är en Bachelor's Degree i de flesta fall 3 år och i USA och Kanada är den 4 år lång. För att bli antagen till en ett bachelorprogram utomlands krävs det att du har en avklarad gymnasieexamen även om du kan ansöka redan innan du har fått ditt slutbetyg.

Om du inte uppfyller gymnasiekompetens d.v.s. inte har en avslutad gymnasieexamen kan du i USA och Kanada påbörja dina högskolestudier på ett Community College för att sedan föra över dina poäng till ett universitet. I Australien och Nya Zeeland kan du läsa ett Foundation year som du sedan kan tillgodoräkna dig i din Bachelor's Degree.

Förkunskaper inför en Backelor utomlands

Förkunskapskraven beror på var och vad du vill studera. Vissa skolor kräver också att du har läst mer av ett visst ämne på en högre nivå och de flesta av de konstnärliga utbildningarna kräver att du kan visa en portfölj av ditt arbete. Utöver detta vill de flesta skolor se bevis på dina engelska kunskaper. Har du minst VG i engelska A och B från gymnasiet och om ditt betyg inte är äldre än två år gammalt räcker det i de flesta fall. Annars kan du göra ett engelska språktest via TOEFL eller IELTS.

Vissa Bachelor's förbereder dig för ett yrke som sjuksköterska eller labb-assistent medan andra Bachleor's förbereder dig för vidare studier på masternivå. Våra studierådgivare kan vägleda dig, så du väljer en Bachelor's Degree som matchar dina önskemål och framtida planer.

Genom att läsa en hel Bachelor utomlands får du både professionella och personliga kontakter i det land där du studerar. Det här är anledningen till att många väljer att stanna kvar och arbeta i landet avklarad kandidatexamen. Exempel på vad du kan läsa som Bachelor utomlands är:

  • Bachelor of Business vid Monash University in Melbourne, Australien
  • Bachelor of Media vid University of New South Wales in Sydney, Australien
  • Bachelor of Arts in Communication (Journalism) of Bachelor of Management in
  • Tourism vid University of Technology Sydney, Australien
  • Bachelor of Arts Psychologie vid Thompson Rivers University, Kanada
  • Bachelor of Business of Bachelor of Social Science vid Ritsumeikan Asia Pacific University, Japan

Nyfiken på att läsa en Bachelor utomlands?

Få gratis studievägledning

Sök efter universitet utomlands

Vill du veta mer?

Kostnadsfri studierådgivning

Våra studierådgivare har själva erfarenhet av utlandsstudier och hjälper dig gärna att besvara alla dina frågor kring val av land, kurser, boende och allt annat du har funderingar kring!
Personlig studierådgivning

Kostnad och finansiering

Vad kostar det att studera utomlands och hur kan du finansera dina studier? Vi har koll på studiemedel, stipendier och kan berätta om hur det fungerar att arbeta vid sidan av dina utlandsstudier.
Finansiera dina utlandsstudier

Val av utbildning

Vi har en hel del samarbetsuniversitet med ett brett utbud av kurser och utbildningar så chansen att du hittar dina drömstudier är stor!
Alla våra universitet

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...