{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktisk information för dig som vill eller ska studera i England

Praktisk information för dig som vill eller ska studera i England

Ska du studera i England? Då har vi en del praktisk information för dig

Vi hjälper dig gärna med att ta dig till England för studier samt ger dig praktisk information om bland annat visum, flygbiljett och försäkring. Du betalar en terminsavgift för att studera i England och på det tillkommer bostadskostnader, flyg och försäkring. Här hittar du information om kostnader och hur du kan finansiera dina studier i England. Undervisningen är uppdelad på två nivåer, Undergraduate (kandidatexamen) och Postgraduate (magisterexamen).

Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Kontakta en studierådgivare för gratis vägledning

Visum

Du behöver inte ett studentvisum för att studera i England eller resten av Storbritannien. Vi uppmuntrar alla studenter att kontakta den svenska ambassaden i London och rapportera att du studerar i landet. Om du arbetar i Storbritannien, måste du ha ett National Insurance Number.

Försäkring

Vi rekommenderar starkt att du som svensk student tecknar en privat utlandsstudieförsäkring. Vi rekommenderar ERV-reseförsäkring speciellt anpassad för dig som studerar utomlands, som vi också kan hjälpa dig att teckna.

Resa till England

Det som är så bra med oss är att vi inte bara jobbar med studier utan också med resor – biljetten bokar vi såklart åt dig. Antingen bokar din studierådgivare in denna med dig på en gång eller så får du din personliga reserådgivares kontaktuppgifter vid ditt första möte som kan ta fram en passande resplan åt dig. Kontakta oss med dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Kontakta en reseexpert

Turism i England

Det är ganska lätt att ta sig runt i England (om du ignorerar det kaos som kan uppstå under rusningstrafik runt de större städerna). Det finns flera flygbolag som erbjuder billiga inrikesflyg inom Storbritannien. Du kan även snabbt och smidigt komma fram med snabbtåg och får som regel rabatt som student. I London finns det också en väl utvecklad tunnelbana. Att köra bil är annars ett bra sätt att få se landet på, men glöm inte att det är vänstertrafik...

Boende- och levnadskostnader

Förutom undervisningsmaterial och bostadskostnader tillkommer kostnader för mat, kläder, resor, telefon etc. Sen ska du kanske ha lite pengar över att ha roligt för också? Tänk på att räkna med dessa kostnader för din studietid.

CSN studiemedel

Samtliga universitet och college som vi representerar i England är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det kan dock förekomma vissa kortare kurser och certifikatsutbildningar som inte berättigar till studiemedel. Stäm av med oss om du är osäker. 

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Stipendier

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna.

Arbeta när du studerar

Som EU-medborgare behöver du inget arbetstillstånd för att arbeta i England eller i resten av Storbritannien. Observera dock att du behöver en National Insurance Number. 

Kontakta en studierådgivare för gratis vägledning

Utbildningssystemet i England

En kandidatexamen tar oftast tre år att läsa. Vill man spetsa sin kandidatexamen kan man lägga till en Honours Degree. För detta läser du först en kandidatexamen och når mycket goda betyg och därefter kan du bli antagen till det extra Honours-programmet. Det ska dock inte förväxlas med en magisterexamen som läses under ett år och erbjuds i två varianter: "Taught Masters" och "Masters by Research" (forskarstudier med handledare). Vissa skolor erbjuder även Post Graduate diplom/certifikat som är kortare alternativ till den vanliga mastern. Du kan även läsa fristående kurser (Study Abroad) under 1-2 terminer som en del av din svenska högskoleutbildning.

Akademisk kalender

Terminerna i England sträcker sig från september till december samt januari/februari till maj. Läsåret börjar vanligen i september med några undantag i januari/februari. Skolorna har rullande antagning, vilket i princip innebär att det knappt finns några ansökningstider. Med hänsyn till allt det praktiska som ska ordnas i samband med utlandsstudier rekommenderar vi ändå att du ansöker före den 15 november respektive 15 juni.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...