Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Linns praktik i New York

usa-new-york-brooklyn-bridge-grey-day
Manda Johansson

Linns praktik i New York

"Vem har inte drömt om att en dag få bo och leva i New York? Om att varje dag gå utanför dörren och känna storstadspulsens kraft slå emot en? Det har varit min dröm så länge jag kan minnas, och nu är jag här. Mitt i händelsernas centrum."

Nyper mig i armen!
Jag får nypa mig själv i armen varje dag för att förstå att jag är här just nu, att det här är hemma, om så bara för ett ögonblick. Tänk att jag, lilla jag från lilla Gotland, bor här i New York i staden som aldrig sover!

Chans till praktik utomlands

Hemma i Sverige studerar jag på Stockholms Universitet och som en del av min utbildning ingår det en tio veckors period av praktik. Praktiken är fri att ordna med själv, så jag tog chansen att utnyttja denna period för att låta min dröm slå in.
Jag tog kontakt med KILROY och därmed var bollen i rullning. Tack vare Kilroy och GACCCA behövde jag inte tänka så mycket själv, utan fick hjälp med allt och kunde känna mig helt säker på att allt var i sin ordning och att jag inte skulle missa någon viktig blankett inför avresan.

All hjälp var ovärderlig

Jag var otroligt nervös när det äntligen var dags för avfärd, men fruktansvärt exalterad på samma gång. Tack vare att mina studier i Sverige var uppdelade i delkurser kunde jag åka till New York en vecka innan praktiken började, vilket var väldigt mycket värt. Det gjorde att jag hann bekanta mig med både staden och var min praktikplats låg.
En av de stora utmaningarna inför resan var att hitta ett boende som verkade bra och dessutom hade ett rimligt pris. Allt i New York är dyrare än i Sverige, men vill man bo på Manhattan kan man verkligen behöva betala multum. Här är Airbnb verkligen ett bra alternativ att söka sig till. Dessutom är det ett enkelt sätt att lära känna andra människor i liknande sits som en själv om man bor i ett kollektiv. Jag hittade ett fantastiskt boende för ett rimligt pris som gav mig vänner för livet!

Livet i New York 

Hitintills har vi tillsammans tagit färjan till Staten Island, ätit mat i China Town, brunchat i Central Park, dansat på takvåningar, gått på Guggenheim, ätit koreansk mat och sjungit i karaoke i Korean Town och det allra bästa- gått upp innan tuppen en söndagsmorgon och sett soluppgången bakom New York City från en utkiksplats i New Jersey.
Helgerna och kvällarna är allas vår fritid och vi försöker alltid hinna med så mycket som möjligt. Men på vardagarna jobbar vi. Min praktik gör jag på ett bokförlag i lägre Manhattan och kontoret ligger i en skyskrapa med fantastisk utsikt över Brooklyn och vattnet.

En dag på min praktik i New York

Här jobbar vi med e-böcker och mitt praktikområde är marknadsföring. Detta får jag lära mig av ett stort team av människor som alla jobbar med marknadsföringen för företaget på olika vis. Uppgifterna jag arbetar med är allt ifrån att leta upp komparativa författare till nya böcker vi ska lansera, till att posta inlägg på olika sociala medier. Arbetet är till största del självständigt och kräver mycket eget ansvar vilket innebär att man kan låta kreativiteten flöda.

En vanlig dag på praktiken spenderar vi med våra egna uppgifter under förmiddagen och eftermiddagen. Arbetet är roligt och givande, om än ibland lite tradigt vid eftersökningar som ibland tar tid, men det bästa under dagarna är ändå luncherna. Runt klockan ett tar vi våra matlådor och går ut på piren precis utanför kontoret.

Där sitter vi i solen och njuter med Brooklyn Bridge i ögonvrån och frihetsgudinnan framför oss. Och jag får nypa mig själv i armen varje dag för att förstå att jag är här just nu, att det här är hemma, om så bara för ett ögonblick. Tänk att jag, lilla jag från lilla Gotland, bor här i New York i staden som aldrig sover.

Kommande events

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...