{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera en kandidatexamen i UK - studenten Daniel berättar om livet i Nottingham

DANIEL~2

Vi har pratat med studenten Daniel om hans upplevelser vid Nottingham Trent University i Storbritannien. Han började sin kandidatexamen 2020 och går nu andra året och har därmed studerat utomlands under pandemin - och verkligen gjort det bästa av situationen! Här är hans studentberättelse.  

Snacka med oss om studier i UK

 

Varför valde du att studera utomlands?

Jag har rest runt mycket och tröttnade aldrig på det! Det jag däremot lätt tröttnar på är att vara hemma och under mina tidigare resor har jag jobbat en del, så därför var det ett naturligt steg för mig att även studera utomlands. Jag läser en kandidatexamen i globala studier och internationella relationer och är inne på mitt andra år vid Nottingham Trent University. 

Varför valde du att flytta till Nottingham?

Jag ville flytta till ett engelsktalande land och valde England eftersom studieavgifterna här är lägre jämfört med i USA och Kanada. Jag började mina studier innan Brexit och betalade då samma avgifter som de brittiska studenterna. När jag började undersöka olika universitet i Storbritannien lade jag märke till att Nottingham Trent University hade hög ranking och bra. Jag tyckte att det verkade som ett bra och inkluderande universitet! 

Hur upplever du utbildningsnivån i Storbritannien?

I min mening handlar det i princip om att «train hard, fight easy». Om jag hade jobbat hårt från dag 1 hade det kanske känts lättare nu när jag ser tillbaka på det. Första terminen ansträngde jag mig inte tillräckligt mycket och kuggade faktiskt en tenta. Men efter det har jag lagt ner mer tid på mina studier och verkligen försökt ta till mig och förstå vad professorerna försöker lära oss. Sättet du skriver uppsatserna på har särskilt stor inverkan på dina betyg. Det har varit mycket fokus på akademiskt skrivande, så jag försökte komma på hur jag kunde förbättra den delen.

Min misslyckade tenta var en ögonöppnare och gav mig lite ångest eftersom jag insåg att det här är allvarligare än jag trodde och jag faktiskt måste vara mycket mer disciplinerad. Men på något sätt är jag glad att det hände mig, så att jag kom på rätt spår tidigt under utbildningen. Just den tenten var dock inte avgörande som tur var. Jag var nog lite naiv och tyckte att det jag levererade var okej, men läraren gav mig tuff kritik vilket fick mig att se över min studieteknik. Sammanfattningsvis var det en  lärorik upplevelse för mig! 

Hur var det att flytta till en ny stad helt själv?

Jag är faktiskt ganska van vid det. Det svåraste var nog att förbereda mig på allt som pandemin har fört med sig. Hittills har upplevelsen varit ganska oförutsägbar måste jag säga. Lyckligtvis hjälpte universitetet mig med transport och mat när jag kom hit och behövde sitta i karantän de första 2 veckorna. Jag var helt själv på mitt rum på campus under 2 veckor men därefter kom mina «roomies» strax innan terminen började. Men ja, allt har varit lite märkligt. Speciellt kring jul då många åkte hem och inte fick återvända till campus på grund av att landet införde «lock down».

Hur har du upplevt det sociala livet på campus?

Universitetet gjorde ett bra jobb med att bjuda in alla studenter till sociala träffar online vilket är något som vi fortsatt med. Vi ses via Teams och spelar spel och bara umgås. Det har varit lite annorlunda att vara internationell student under den här perioden. Första året läste jag några kurser på distans och några fysiskt på skolan, men efter jul skedde all undervisning 100 % online.

Hur har det varit att befinna sig utomlands under Covid-19?

Jag skulle säga att det har påverkat min upplevelse av universitetet men inte så mycket själva livet i Nottingham. Bortsett från mina 2 veckor i karantän har jag kunnat gå ut och upptäcka staden. Så det är främst studentlivet som har varit annorlunda. Men med tanke på omständigheterna har det ändå varit helt okej.

Det råder dock ingen tvekan om att det har varit tufft att träffa nya vänner när man inte riktigt kan ses på riktigt. I de flesta fall har det varit mer social aktivitet i gruppchattar som What's App, Messenger och Snapchat än att träffas på riktigt och få ett ansikte på varandra. Jag har såklart kommit mycket närmare mina «roomies» och grannar som jag träffar varje dag. 

Hur är Nottingham både som stad och som studentstad?

Det är ganska lugnt. När det kommer till turism handlar det mycket om Robin Hood, slott och den delen av historien. Här finnc dock Englands äldsta pub, som ligger under ett stort slott och är hälften grotta och hälften pub. Den är riktigt häftig!

Vad gör du när du inte pluggar?

Jag gillar att springa och går ofta till gymmet på campus som faktiskt är riktigt prisvärt. Jag är i allmänhet en väldigt aktiv person och har vandrat och cyklat en del i de fantastiska omgivningarna. Jag älskar särskilt att hänga runt kanalerna. Det är verkligen vackert!

Jag har också tagit cykeln eller sprungit söder om staden. Jag har faktiskt gjort mitt eget maraton samtidigt som jag utforskat naturen runt omkring Nottingham. Vem vet, kanske springer jag ett riktigt maraton någon gång i framtiden. Landsbygden utanför Nottingham bjuder verkligen på ett trevligt landskap för utomhusaktiviteter!

Är det något som du önskar att du hade vetat innan du kom hit?

Ja, till alla som läser detta nu måste jag säga att det är en bra idé att börja leta boende i god tid. Jag var själv väldigt sent ute när jag började processen i juli och skolan började i september. Så mitt bästa tips är att börja leta boende tidigare än vad jag gjorde! 

Vad har du för planer härnäst?

Jag har faktiskt blivit antagen till ett utbytesprogram. Så förhoppningsvis kommer jag att åka till USA under min utbytestermin. Jag älskar att resa, så när möjligheten erbjuds känns det helt naturligt att tacka ja. Så går allt som det ska åker jag till Flagstaff i Arizona efter jul! 

Min dröm är att jobba med diplomati när jag är klar med mina studier. Inte nödvändigtvis som diplomat, eftersom det är svårt att få jobb som det, men gärna inom det området. Tiden får utvisa när jag, förhoppningsvis, har tagit min examen om 2 år.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...