{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 imponerande tågresor utomlands

Rött tåg kör över Nine Arches Bridge i Sri Lanka

10 imponerande tågresor utomlands

Det finns många sätt att transportera sig på från punkt A till punkt B på resan. Möjligheterna är många, men en tågresa utomlands toppar listan utav vackra transportalternativ. En tågresa är inte endast ett transportmedel till slutdestinationen. Det är ett äventyr i sig som tar dig genom magiska landskap som inte kan nås på något annat vis. Så luta dig tillbaka, vänd blicken mot kupéfönstret och get ready for a ride!

Nyfiken på tågresor? Snacka med oss!

#1 Transsibiriska järnvägen (Ryssland - Kina)

Det här är kungen av järnvägar. Det är ett faktum. Med hela 9 258 km räls är Transsibiriska järnvägen det längsta i världen. En resa från start till slut kan ta alltifrån 7 till 21 dagar (beroende på hur du väljer att resa och var du stannar längs vägen). Transsibiriska järnvägen tar dig från Moskva i Ryssland och hela vägen till Beijing i Kina. Vill du dessutom uppleva Mongoliet kan du hoppa på den anslutande linjen Transmongoliska järnvägen, vilket även den slutar i Beijing. Unden en sådan här tripp kommer du att få uppleva några av världen mäktigaste stormakter och besöka platser du knappt trodde fanns mitt i vildaste Sibirien.

Utsikt från Transsibiriska järnvägen | KILROY

#2 Rocky Mountains (Kanada)

Med tåget som går genom Rocky Mountains i Kanada åker du rakt igenom det mest häpnadsväckande bergslandskapet. Tåget är det enda transportmedlet som låter dig få denna upplevelse, vilken bjuder på snöiga bergstoppar, vilda björnar och enorma skogar.

#3 Indian Pacific (Australien)

En av de vackraste tågresorna i världen hittar du mellan Perth och Sydney. Under resan kan du stanna till i Adelaide och därifrån reser du sedan rakt ut i Australiens öde Outback. Tågresan tar tre dagar och du kommer bland annat passera vackra Blue Mountains och mängder av andra sevärdheter längs vägen.

#4 Orientexpressen (London - Istanbul) 

Orientexpressen kan kategoriseras som en av de mest exklusiva tågresorna i världen. Tågsträckan introducerades redan år 1883 för att transportera resenärer från Paris, genom Alperna, med slutdestination Budapest i Ungern och Bukarest i Rumänien. Idag går Orientexpressen från London till Istanbul med regelbundna stopp vid städer längs sträckan. Förutom att det är en väldigt romantisk tågresa, kastar den dig även tillbaka i tiden då tågkupéerna är inredda som på 1930-talet!

#5 Darjeeling Himalayan Railway (New Jalpaiguri - Darjeeling)

Darjeeling Himalayan Railway, ofta benämnd som DHR och The Darjeeling toy train, transporterar dig 80 km längs snirkliga spår från östra Himalaya till de vackra grönskande landskapen i Darjeeling. Den här sträckan är en utav de mest uppskattade tågresorna i Indien. Järnvägen stod klar år 1881 och användes då främst av brittiska turister som semestrade i Darjeeling. Sedan 1999 har tåglinjen tillhört listan av UNSECOs världsarv. Under resan bjuds du på panoramavy över Mount Kanchenjunga och vackra Darjeeling och dessutom tas du över fem stora, och 500 mindre, broar.

Gröndskande landskap längs Sonada Road i Derjeeling i Indien.

#6 Tågresa till Machu Picchu (Peru)

För dig som inte är jättepepp på att trekka längs Inkaleden finns det faktiskt ett tåg som tar dig hela vägen till Machu Picchu. För majoriteten av alla backpackers är den uråldriga Inkastaden höjdpunkten under en resa till Peru. Om du vill ta dig dit på en mindre traditionellt vis är det här tågresan definitivt din grej! Bonus: du slipper skoskav och får en riktigt nice vy över den svårslagna vackra naturen.

Utsikt över Machu Picchu i Peru | KILROY

#7 Bullet Train (Japan)

Att transportera sig med Japans Bullet Trains är en upplevelse långt ifrån tågtrafiken vi är vana vid i Sverige. De passar tiderna felfritt och tar dig på nolltid till platser över hela landet och förbi otroligt vackra landskap och städer. Genom att skaffa dig ett Japan Rail Pass kan du ta dig runt i hela Japan och till höjdpunkter så som Osaka, Kyoto och Tokyo. Utsikten från tågen är otroliga på många sträckor!

Shinkansen med ett Japan Rail Pass förbi Mount Fuji.

#8 Bernina Express (Schweiz - Italien)

Bernina Express går från Chur i Schweiz till Tirano i Italien och transporterar dig längs en rutt som tillhör UNESCOs världsarvslista. Järnvägslinjen är över 100 år gammal och sträcker sig 122 km. Under resan passerar du vackra alper och från tågkupén får du en panoramavy över vackra kullar och djupa dalar. Tåget tar dig förbi historiska fästningar, den vackra glaciären Vadret da Morteratsch och porlande strömmar från alptopparna.

#9 Himalaya Express (Beijing - Lhansa)

Den här imponerande tågresan tar dig till världens ”tak”, från Beijing i Kina till Lhansa i Tibet. Under en etapp av sträckan genom bergspasset Tanggula Shankou i Kina är du hela 5 000 meter över havet. Som perspektiv kan vi berätta att världens högsta berg Mount Everest är 8 848 meter över havet. Den här tågresan når alltså bokstavligt talat nya nivåer och är den som är högst belägen i världen! Då tåget färdas på så hög höj är det till och med utrustat med extra syrgas och en läkare finns med om någon skulle drabbas av höjdsjuka. Vyn Himalaya Express bjuder på är oslagbar!

#10 Sidenvägen med tåg (Istanbul - Beijing)

Följ den mytomspunna Sidenvägen med tåg, som sedan urminnes tider använts som ett handelsnätverk mellan Asien och Europa. Resan börjar i guldglittrande och sandtäckta Mellanöstern och tar dig sedan vidare på en tågresa genom de sällan besökta länderna i Centralasien och förbi vackra Kaspiska havet. Den här resan är perfekt för dig som är ute efter något utöver det vanliga!

Vy över ett grönskande Aksu River i Kazakhstan.

Vill du resa längs världens järnvägar?

Svar ja? Bra beslut! Läs mer om våra tågresor här, eller hör av dig till oss så guidar vi dig genom alternativen.

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...