{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

5 anledningar till att vi älskar Kambodja

angkor-wat-cambodia-siem-reap-sunset

Funderar du på varför du bör backpacka i Kambodja?

När du reser runt i Sydostasien har du många möjligheter. Väldigt många.Det är en mångfaldig kultur och ingen plats är den andra lik. Men vad du än väljer att göra så måste du lova oss att du inte hoppar över Kambodja under din rundresa i Asien.

Du känner säkert igen dilemmat - du har en viss tid på dig att resa runt, och nu ska du bestämma dig för vilka platser du ska prioritera. Resan går till Sydostasien och du står inför ett svårt val. Därför vill vi hjälpa dig genom att berätta för dig om varför du ska prioritera just backpacking i Kambodja. Här är 5 av våra bästa anledningar: 

1. Angkor Wat - Världens största religiösa monument

Utforsk de mystiske ruinene ved Angkor Wat

När du hör andra backpackers snacka om Kambodja vill samtalet alltid handla om Angor Wat, före eller efter, och det finns en anledning till det. Angkor Wat är världens största religiösa monument. Besök området tidigt på morgonen och få med dig soluppgången som sker bakom huvudtemplet. Du kommer inte att ångra det! Vi vill även rekommendera en tur i en luftballong där du får se Angkor Wat från ett helt annat perspektiv, ett väldigt mäktigt sådant. 

2. Stränderna & öarna

Nyt de vakre strendene på Koh Rong

Om du reser i södra Kambodja så hittar du många fantastiska stränder. Speciellt i området kring Sihanoukville där det finns många stränder som är värt ett besök. Kambodja har även många relativt orörda vackra öar som få turister har besökt. Varför inte besöka till exempel Koh Thmei, Koh Tonsáy, Koh Ta Kiev och Koh Rong. 

3. Den eviga leende befolkningen

Lokal kvinne selger fisk på markedet

Thailand är känt som "Land of the Smiles", men det kunde lika gärna ha varit Kambodja som blev kallat detta. Fast landet, historiskt sett, inte har så mycket att le över så upptäcker man snabbt att det är få av lokalbefolkningen som inte ler åt dig. Det är svårt att inte bli påverkat av detta, och vi vill nästan påstå att man faktiskt blir en lyckligare människa av att besöka Kambodja. 

4. Prisnivån

Lokal munk vandrer i et tempel

Allt är billigt! Och när vi säger allt, så menar vi ALLT. I Kambodja kan man komma långt på en stram budget. Här får du verkligen valuta för pengarna, oavsett om vi pratar om boende, mat, upplevelser eller lokal transport. 

5. Kambodjas historia

Lokal risbonde vanner marken med sønnen

När du besöker Kambodja är det nästan omöjligt att inte ta del av och uppleva landets historia, och det är något du också borde göra. Det finns mycket att lära sig då Kambodja troligtvis ett av de länderna i Sydostasien som varit igenom allra mest under kortast tid.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...