{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

9 smarta tips som underlättar planeringen av din jorden runt-resa

Här får du våra bästa jorden runt resa tips

9 smarta tips som underlättar planeringen av din jorden runt-resa

Det finns inget så skrämmande och samtidigt så spännande som att bege sig ut på en jorden runt-resa. Du kommer att upptäcka helt nya sidor hos dig själv, träffa massa spännande människor och uppleva ditt livs äventyr. Att planera en jorden runt-resa är halva nöjet, men det är mycket som du bör tänka på. Hur länge ska du vara borta? Budget? Vilka städer vill du besöka? Vacciner? Visum? Försäkring? Här kommer 9 grymma tips som underlättar planeringen av ditt storslagna äventyr!

Reseförslag
Vi har satt ihop några förslag på resrutter som tar dig heeela vägen jorden runt. Om du vill till de typiska backpackplatserna så kika in rutten "Klassisk backpackresa" eller är du redo för ett stort äventyr spana in "All in"!
Jorden runt resor

1. Börja planera tidigt

Drömmer du om att resa jorden runt så är första steget att sätta igång med planeringen så snart som möjligt. Ju tidigare desto bättre! Vi rekommenderar att du börjar planera och bokar dina biljetter cirka 8-10 månader innan tänkt avresa. Har du fastnat i din planering eller behöver lite tips rekommenderar vi att du bokar in ett möte med någon av våra reseexperter. Vi på KILROY älskar att resa och delar gärna med oss av våra grymma jorden runt resa-tips!

2. Ha inte för många stopp

Vi vill alla oftast se och uppleva så mycket som möjligt på resan, MEN! Tänk på att mer tid på färre destinationer ger dig ofta mycket bättre upplevelser. Lägg in gott om tid så att du hinner uppleva det du vill på dina önskade stopp. Prioritera hellre upplevelser och aktiviteter istället för att flyga till så många länder som möjligt på så kort tid som möjligt! Du vill väl minnas saker du gjort och inte hur många flygplatser du har besökt?

Ha inte för många stopp på din jorden runt resa

3. Kombinera att resa på egen hand med organiserade turer

En lyckad jorden runt-resa är en kombination av resande på egen hand och organiserade äventyrsturer. Att resa på egen hand ger dig en känsla av frihet samtidigt som du kan vara säker på att få med alla höjdpunkter och attraktiva besöksmål som en organiserad tur erbjuder. Kanske vill du börja ditt äventyr med en surfkurs, dykkurs eller något annat spännanade? Hör gärna av dig så kan vi komma med fler förslag!

4. Planera in några sträckor utan flyg

Charmen med att resa är även att ta sig fram med lokala transportmedel. Du kommer närmare lokalbefolkningen samtidigt som du sparar några slantar. Du behöver inte boka flyg mellan alla dina stopp utan kan färdas med andra färdmedel och på så sätt lära känna landet närmare. Dessa så kallade "open jaws" innebär att du flyger in till en destination och vidare från en annan. Hur du tar dig där emellan är helt upp till dig.

Ta dig fram med lokala transportmedel på din resa

5. Ta hänsyn till klimatet

Oavsett om du är en "beach bum" som drömmer om den perfekta solbrännan, en "ski bum" på jakt efter "powder face shots" eller en surfare som lever för den perfekta vågen är det superviktig att du planerer din resa efter de olika säsongerna på respektive plats. Dubbelkolla säsongerna på din destination och planera din resa utifrån detta. Att inte kunna genomföra de aktiviteter du drömt om p.g.a. dåligt väder är inte kul och kan undvikas med lite planering!

6. Ha en realistisk resebudget

En resebudget är individuell och varierar från person till person. Vissa gillar att spendera pengar på allt som kommer i deras väg, medan andra väljer att leva på barkbröd. Hur mycket pengar som behövs längst vägen är oerhört svårt att bedöma, men det vi kan säga med säkerhet är att du kommer att spendera mer pengar än du trott. Läs mer om våra budgettips här!

7. Res ALDRIG utan reseförsäkring

Det är många som tycker att en resa utan försäkring är no big deal, men du bör ALDRIG åka iväg utan att ha tecknat en reseförsäkring. Det är inte värt risken! Tänk även på att försäkringen helst ska täcka aktiviteter såsom surfing, dykning samt fallskärmshoppning, för vad är en resa utan adrenalinkickar?

8. Var inte rädd för att resa ensam

Att resa på egen hand är en stor utmaning, det ska vi inte sticka under stol med. Du måste fatta alla beslut själv och om det skulle uppstå några problem har du ingen annan än dig själv att förlita dig på. Å andra sidan kan du åka precis vart du vill, när du vill utan att behöva ta hänsyn till någon annans behov än dina egna och detta om något ger en känsla av frihet!

Du kommer garanterat att möta en hel del människor som likt dig reser på egen hand. Okända, men roliga och intressanta människor som alla är mer öppna än vad de hade varit ifall de rest med några vänner. Många som reser iväg ensamma blir inte ensamma på resan för en sekund, då de ständigt träffar nya människor. Drömmer du om att resa jorden runt, men letar efter någon att resa tillsammans med kan våra rundresor i små grupper vara ett spännande alternativ.

Var inte rädd att resa ensam

9. Res lätt

"Less is more" är ett klassiskt uttryck som aldrig varit mer sant än när det kommer till att packa ryggsäcken för en jorden runt-resa. Packa ner precis ALLT som du tror att du kommer att behöva. Ta sedan bort 2/3 och voila, din packning är klar! Det är frusterande att resa runt med en alldeles för tung ryggsäck som dessutom kommer att fyllas på under resans gång. Och om du mot förmodan skulle glömma något, får du tag i det mesta även i andra länder. Oftast billigare än vad det skulle kosta hemma.

Är du redo för en resa runt jorden?

Såklart du är! Men det krävs som sagt en del planering först - visum, försäkring, flygbiljetter, boende, vaccinationer... Tur att vi kan hålla koll på det åt dig! Våra reseexperter har själva backpackat och hjälper dig gärna att planera ditt äventyr. 

Snacka resor med oss!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...