{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

12 svar på vanliga frågorna om backpacking

phuket-thailand-man-relaxing

12 frågor och svar om backpacking utomlands

Vad gör du när du har en liten budget men ändå vill resa jorden runt?  Låt oss hjälpa dig i djungeln av destinationer, kostnader och andra grejer som kan vara bra att ha koll på om du ska ut och backpacka!

Hur kan vi på KILROY hjälpa dig komma iväg på en backpackingresa?

 • Tips & råd från backpackers som själva sett världen
  Vi har själva rest massor, i flera olika världsdelar och vet alla do's and dont's när det kommer till det mesta.

 • Planera din drömresa tillsammans med oss
  Så, vill du ut och backpacka kan du alltid boka in ett snack över telefon eller i vår butik i Stockholm så kan vi tillsammans lägga upp en plan för din resa. Vilken rutt är bäst att ta? Vill du surfa, dyka, volontärarbeta på resan? Vi fixar allt det där ink. flyg utan att du behöver boka upp hela resan i förväg.

 • Trygghet på hemmaplan under hela resan
  Vi finns här när du är ute och reser, om något händer eller du behöver hjälp på något vis kan du alltid hör av dig till oss så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig!

1. Hur mycket kostar en resa jorden runt?

Det är absolut en investering att resa, men vi kan nästa garantera dig att du kommer tycka det är värt det. Alla minnen, nya människor du träffar och upplevelser är enligt oss det bästa sättet att spendera sina pengar!

Kanske inte svaret du vill höra, men kostnaderna beror helt på vad du önskar uppleva, vilka länder du vill besöka och hur aktiv du önskar vara under resans gång. Spana in våra reseförslag för inspiration och hör av dig till oss bums om du vill ha ett prisförslag för en specifik rutt. 

Utforska alla reseförslag

2.Hur ska jag tänka med antalet länder vs uppleva så mycket som möjligt? 

Allt är självklart relativt men vi förespråkar kvalitet före kvantitet. res gärna långsamt, sug in allt du är med om, utforska kulturen i landet istället för att ha ett späckat schema för att "bocka av länder". Genom att stanna längre på varje plats för att verkligen lära känna stället, människorna och samla på dig minnen som känns på riktigt. 

3. Hur mycket pengar behöver jag spara?

Beror självklart på vart du ska resa och hur mycket du önskar uppleva. Ju mer äventyr och upplevelser en vill vara med om desto större budget behöver du såklart, men som ett riktmärke:

 • Sydostasien: 12 000-15 000 kr/månad
 • Australien/Nya Zeeland: 20 000-25 000 kr/månad
 • Central- & Sydamerika: 15 000-20 000 kr/månad
 • USA & Nordamerika: 20 000-25 000 kr/månad
 • Afrika: 15 000-20 000 kr/månad - Att åka på safari eller bestiga Kilimanjaro kommer definitivt innebär en större reskassa. Ett tips är att spara ihop mer än du tänkt dig så att du har möjlighet att haka på när ett oväntat äventyr stundas eller en oväntad kostnad dyker upp. Det bästa är att du kommer absolut ha mer kul med lite extra pengar på fickan.

tre tjejer som cyklar på tandemcykel

4. Hur mycket bör jag boka i förväg?

En bra regel är att boka in dina äventyrliga ”måsten” som du har drömt om att göra på en resa jorden runt, så att inte av "råkar" spenderar kassan för dykcertet eller fallskärmshoppet på en väldigt rolig utekväll (vi vet tyvärr att det har hänt, både genom andra men också egen erfarenhet).

Även när du har kort om tid är det bra att boka dina upplevelser i förväg, många populära grejer bokas upp snabbt under högsäsong eller om du känner dig lite osäker på vad du vill göra kan det vara skönt att ha något att luta sig tillbaka på, i alla fall till en början. Du kan fortfarande känna dig flexibel, men som sagt, de större grejerna som surfcamp, dykning, volontärprojekt är nice att ha klart från början. Snacka med oss!

En stark rekommendation är även att med hjälp av oss boka alla stopp med flyget och kolla vilka flygkombinationer en kan göra för en billig peng istället för att direkt köpa den billigaste enkelbiljetten och fylla på med flyg längs med vägen - det blir oftast betydligt dyrare.

5. Vad får du inte glömma när du packar till din oförglömliga resa?

Det absolut viktigaste förutom pass, laddare och telefon är självklart en bra ryggsäck. Kolla in vår packlista här för tips inför din backpackingresa!

 

Packlista för backpacking

 

6. Vad är viktigt att tänka på innan du bokar din resa?

 • Vilka är dina ”måsten” under resan och har du tid för allt?
 • Budget – har du råd att göra allt det du har på din bucketlist, resa till alla platser? Eller är det mer värt att stanna hemma och spara några månader till? Eller plockar du bort några destinationer för att frigöra mer tid och pengar? 
 • Säsong – reser du i rätt säsong för de upplevelser du önskar göra?
 • Reseförsäkring – tryggt och säkert resande. Detta är ett måste och inte särskilt dyrt när man tänker på att det endast kostar som en latte per dag. Definitivt värt det när olyckan är framme! 
 • Giltigt pass, visumhandlingar och vaccinationer.

två surfare i solnedgången 

8. Bör jag boka ändringsbara flygbiljetter?

JA! Det ger dig frihet att följa dina drömmar och ger dig möjlighet att vara spontan. Allt som oftast ändras planerna längs med vägen och här kan det vara till stor hjälp med att ha ändringsbara flygbiljetter. 

9. Vilket är det bästa sättet att tjäna pengar på under resan?

Du kan jobba med ett s.k. Working Holiday-visum i Kanada, Australien och Nya Zeeland. Det enda du behöver göra är att ansöka om visum i det land du önskar att jobba i innan avresa. Det är en upplevelse du sent kommer glömma och man gör det möjligt att vara ute och resa längre än vad sina väl sparade pengar tillåter. 

Läs mer om Working Holiday

 

10. Jag vill kombinera min resa med något annorlunda och samtidigt göra en skillnad, hur kan jag göra det?

Volontärarbete! Det är en fantastisk erfarenhet där du ger tillbaka till samhället och samtidigt som lär känna landet på ett djupare plan än om du "bara" reser i det. Volontärarbete är inte något för alla så vi rekommenderar dig att läsa på och du får gärna använda oss som bollplank så att du hittar ett projekt som passar dina önskemål och förväntningar.

 

Läs mer om volontärarbete


11. Vilka är fördelarna med att boka din genom KILROY?

Du har någon att vända dig till före, under och efter din resa. Tillsammans har vi rest runt jorden ett antal gånger och vi har många tips och idéer för att hjälpa dig till ditt livs resa. Spana in hela vårt gäng här!

Det blir ibland inte som man har tänkt sig, kan vara allt från ett inställt flyg, en punktering som gör att man missar färjan, en monsun som dundrar fram och omöjliggör transfern till nästa ö. För att du ska slippa ringa tre olika websidor för att få hjälp. Ni hör bara av er till oss och vi sköter resten medans du  fortsätter att njuta av din resa.

tjej som ligger i en hängmatta på bali

 

Kickade våra backpacking-tips igång din wanderlust?

Släng iväg ett meddelande till oss, så drar vi igång äventyret!

Berätta om dina resdrömmar

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...