Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad kul att du hör av dig! Vi återkommer till dig inom kort. Vill du nå oss innan dess kan du kontakta oss via chatt eller telefon på nummer 0771 – 545 769. Se våra öppettider här

Det har hänt att våra mejl har hamnat i spamfiltret – så ta gärna en titt där om du saknar mejl från oss.

Vi hörs snart!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, , och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

Vi finns på plats:
Måndag-Fredag 11.00-15.00 (telefon & chatt)

Våra butiker är tillsvidare stängda pga coronakrisen


Vi ser fram emot att vara en del av planeringen av dina drömupplevelser utomlands. Hoppas att inspirationen är på topp - för nu kör vi!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

12 svar på de vanligaste frågorna om backpacking plus ett gäng tips

en kvinna som läst våra backpacking tips

12 frågor, 12 svar & ett gäng härliga tips för din backpacking

Vad gör du när du har en liten budget men ändå vill resa jorden runt?  Låt oss hjälpa dig i djungeln av destinationer och kostnader.

1. Hur mycket kostar en resa jorden runt?

Det kommer inte bli det billigaste du köpt, men vi garanterar dig att det blir det mest värdefulla! Alla minnen du kommer att få längs resan från fantastiska platser världen över, kommer att vara med dig ända till det är dags för rullator.

En biljett jorden runt kostar allt från 12 000 kr och din månadsbudget varierar mellan 12 000-25 000 kr. Kostnaderna beror helt på vad du önskar uppleva, vilka länder du vill besöka och hur aktiv du önskar vara under resans gång. Spana in våra reseförslag för inspo.

Utforska alla reseförslag

2. Vad är bäst, att försöka få med så många nya destinationer eller få med så många kvalitativa upplevelser som möjligt? 

Allt är självklart relativt men vi förespråkar kvalitet före kvantitet. Genom att stanna längre på varje plats för att verkligen lära känna stället, människorna och alla deras gömda skatter.

3. Hur mycket pengar behöver jag spara?

Beror självklart på vart du ska resa och hur mycket du önskar uppleva. Ju mer äventyr och upplevelser en vill vara med om desto dyrare blir det, men ca:

 • Sydostasien: 12 000-15 000 kr/månad
 • Australien/Nya Zeeland: 20 000-25 000 kr/månad
 • Central- & Sydamerika: 15 000-20 000 kr/månad
 • USA & Nordamerika: 20 000-25 000 kr/månad
 • Afrika: 15 000-20 000 kr/månad - Att åka på safari eller bestiga Kilimanjaro kommer definitivt öka kostnaderna. Ett tips är att spara ihop mer än du tänkt dig så att du har möjlighet att haka på när ett oväntat äventyr stundas eller en oväntad kostnad dyker upp. Det bästa är att du kommer absolut ha mer kul med lite extra pengar på fickan.

tre tjejer som cyklar på tandemcykel

4. Hur mycket bör jag boka i förväg?

En bra regel är att boka in dina äventyrliga ”måsten” som du har drömt om att göra på en resa jorden runt, så att inte av "råkar" spenderar kassan för dykcertet eller fallskärmshoppet på en väldigt rolig utekväll (vi vet tyvärr att det har hänt, både andra och våra egna).

Även när du har kort om tid är det bra att boka dina upplevelser i förväg, många populära attraktioner bokas upp snabbt under högsäsong eller om du känner dig lite osäker på vad du vill göra kan det vara skönt att ha något att luta sig tillbaka på, i alla fall till en början.

En stark rekommendation är även att boka alla stopp med flyget och kolla vilka flygkombinationer en kan göra för en billig peng istället för att direkt köpa den billigaste enkelbiljetten och fylla på med flyg längs med vägen - det blir oftast betydligt dyrare.

5. Vad får du inte glömma när du packar till din oförglömliga resa?

Det absolut viktigaste förutom pengar, pass, laddare och telefon är självklart din kamera. Du vill inte komma hem med bilder bara i ditt minne utan du vill att dina minnen ska bestå. Du kan även kolla in en mer omfattande packlista här.

Ett annat tips är en extra plånbok för att snabbt lämna ifrån sig om man oturligt nog skulle hamna i ett rånförsök samt en pannlampa, sjukt smidigt när du önskar att läsa en bok sent om natten eller uppsöka en toalett i mörkaste djungeln.

6. Inrikesflyg, när bör jag boka det? 

Försök att få med det i din ”stora biljett”. Många flygbolag jobbar med de lokala flygbolagen för att bredda utbudet, så för det mesta kostar det lika mycket att resa vidare till en destination inom landet som att resa till huvuddestinationen. Ett annat plus är att det allt som oftast går att göra ett stopp på den första destinationen för att sedan dra vidare inom landet när man upplevt allt staden har att erbjuda. Om man inte vill göra ett stopp garanterar även huvudflygbolaget din vidareresa vid eventuella förseningar så det är verkligen en win-win.

7. Vad är viktigt att tänka på innan du bokar din resa?

 • Vilka är dina ”måsten” under resan och har du tid för dem alla?
 • Budget – har du råd att göra allt det du har på din bucketlist, resa till alla platser? Eller är det mer värt att stanna hemma och spara några månader till? Eller plockar du bort några destinationer för att frigöra mer tid och pengar? 
 • Säsong – reser du i rätt säsong för de upplevelser du önskar göra?
 • Reseförsäkring – tryggt och säkert resande. Detta är ett måste och inte särskilt dyrt när man tänker på att det endast kostar som en latte per dag. Definitivt värt det när olyckan är framme! 
 • Giltigt pass, visumhandlingar och vaccinationer.

två surfare i solnedgången 

8. Bör jag boka ändringsbara flygbiljetter?

JA! Det ger dig frihet att följa dina drömmar och ger dig möjlighet att vara spontan. Allt som oftast ändras planerna längs med vägen och här kan det vara till stor hjälp med att ha ändringsbara flygbiljetter. 

9. Vilket är det bästa sättet att tjäna pengar på under resan?

Du kan jobba med ett s.k. Working Holiday-visum i KanadaAustralien och Nya Zeeland. Det enda du behöver göra är att ansöka om visum i det land du önskar att jobba i innan avresa. Det är en upplevelse du sent kommer glömma och man gör det möjligt att vara ute och resa längre än vad sina väl sparade pengar tillåter. Det finns självklart andra sätt att tjäna pengar på när du reser, som att t t.ex. vara en digital nomad, resejournalist eller endast jobba för mat och husrum, men här är det svårt att komma med feedback då det handlar om vilken expertis du har.

10. Vilket transportmedel rekommenderar ni?

Tåg, båt eller buss, du ser så mycket mer när du reser över land. Självklart beror det på vilket land du reser, i vissa länder är inte att rekommendera att resa på vissa sätt, men det hjälper vi dig med att ha koll på.

Utforska alla transportmedel

11. Jag vill kombinera min resa med något annorlunda och samtidigt göra en skillnad, hur kan jag göra det?

Volontärarbete! Det är en fantastisk erfarenhet där du ger tillbaka till samhället och samtidigt som lär känna landet på ett djupare plan än om du "bara" reser i det. Volontärarbete är inte något för alla så vi rekommenderar dig att läsa på och du får gärna använda oss som bollplank så att du hittar ett projekt som passar dina önskemål och förväntningar.

12. Vilka är fördelarna med att boka din genom KIRLOY?

Du har någon att vända dig till före, under och efter din resa. Tillsammans har vi rest runt jorden ett antal gånger och vi har många tips och idéer för att hjälpa dig till ditt livs resa. Spana in hela vårt gäng här!

Det blir ibland inte som man har tänkt sig, kan vara allt från ett inställt flyg, en punktering som gör att man missar färjan, en monsun som dundrar fram och omöjliggör transfern till nästa ö. För att du ska slippa ringa tre olika websidor för att få hjälp. Ni hör bara av er till oss och vi sköter resten medans du  fortsätter att njuta av din resa.

tjej som ligger i en hängmatta på bali

7 snabba med våra reseexperter 

Vilken är den mest udda ”backpacking” resa du har hjälpt till att boka?

@AdamDet finns egentligen inga udda resor, många vet exakt vad de vill se och göra. Det kan vara allt från att besöka världens 10 största dusch draperier till att besöka länder som bara börjar på ett ”D”.

Vilken plats får man inte missa i livet?

@Linnea: Jag skulle säga utan tvekan Semuc Champey i Guatamala. Det är ett måste! Naturen är helt otroligt vacker och du simmar i vattenfall omringad av tät djungel.
@Zamir:San Blas öarna utanför Panamas östkust.
@Ann: Ett fantastiskt bra surfspot utanför en liten by som heter Pilar på Filippinerna.

Vilken är den konstigaste platsen du kissat på?

@MikkeNågra stycken men den absolut galnaste platsen måste vara DMZ zonen på gränsen mellan Nord- och Sydkorea.
@LinneaVill du ha ett ärligt svar? Okej här kommer det…. I en soptunna i mitten av ett festivalområde i Vancouver.
@Zamir: I en kattlåda haha

Bästa isbrytaren när du möter nya människor?

@Zamir: Göra en ”Joey” imitation och fråga ” how' you doin”
@Ann: Dricka en öl tillsammans är den bästa isbrytaren genom tiderna.
@Adam: Skulle du acceptera en enkelbiljett till Mars?

Två personer åker moped i Vietnam.

Finns det något du ångrar att du inte gjorde när du hade chansen?

@Mikke: Inte ännu, så fort jag får en idé till att resa gör jag det så fort som möjligt.
@Ann: Att jag inte åkte till Australien på ett Working Holiday-visum
@Adam: Att jag inte säsongade i Kanada

Vad föredrar du? Att resa på egenhand, med en kompis eller med din tjej/kille på en lång ”Roadtrip”?

@Adam: Det är tre helt olika resor och jag gör dem gärna var och en. Ensam för att resa helt kompromissfritt, med kompisar för att prata gamla minnen med och med min flickvän för att skapa goda minnen och ha kvalitetstid tillsammans.
@Ann: Jag önskar mig en mix av alla men nu senast har jag börjat uppskatta att resa mer på egenhand.
@Anders: Ensam, man pushar sig själv till att skapa nya vänner som du sedan kanske reser vidare med. Dessutom är du fri att göra precis vad du vill utan att kompromissa om något eller med någon.

Vad är ditt favoritminne och från vilken plats?

@Adam: De saker jag tenderar att minnas mest är de utmanande stunderna när du upplever något nytt för första gången. Den första glimten av Angel Falls i Venezuela eller den första dykupplevelsen i Australien. Midnattsvandringen upp till ”Indian Nose ” för att bevittna soluppgången över Attilans sjön i Guatemala är ett annat favoritminne.
@Linnea: Mitt favoritminne är från en nattpromenad på stranden i Tulum. Plötsligt stötte vi på den största havssköldpaddan jag någonsin har sett som var på väg upp på stranden för att lägga ägg. Vi satte oss bredvid den och lugnt tittade på den i timmar.
@Mikke: När jag jobbade och semestrade i Australien. Jag jobbade 2 dagar och surfade 7 dagar i veckan i 7 månader. Glada dagar!

Kickade våra backpacking-tips igång din wanderlust?

Boka då in en gratis reserådgivning, eller släng iväg ett meddelande till oss, så drar vi igång äventyret!

Boka in en reserådgivning

Skriv ett meddelande

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Redo för ett äventyr - hit us us!

Det krävs mycket planering för att få till en episk resa. Det är därför vi är här. Vi som jobbar på KILROY är passionerade backpackers med riktiga erfarenheter och finns här för att skapa din drömresa och hjälpa dig att inte hamna i de klassiska fällorna.

Få restips från oss

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var det klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi behöver veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Vänligen ange din email så att vi kan komma i kontakt med dig

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med mejl eller sms. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Om du saknar svar från oss kolla ditt spamfilter.

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...