{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

De sjukaste jobben i Australien och Nya Zeeland

Vågar du ta dig an ett av dessa jobben i Australien och Nya Zeeland?

Vågar du ta dig an ett av dessa jobben i Australien och Nya Zeeland?

Okej, så du och dina vänner har bestämt er för att ta ett sabbatsår i Australien eller Nya Zeeland. Nice, vi fattar varför! Varje år åker tusentals unga människor från hela världen Down Under för att backpacka och när reskassan börja sina väljer många som stannar under en längre period att tjäna några extra slantar genom sitt Working Holiday-visum – på mer eller mindre konventionella sätt.

Det är med andra ord inte bara bra surf, en chill livsstil och ett behagligt klimat som lockar unga att packa sina väskor och dra till Australien och Nya Zeeland. Utbudet av jobb är stort och för den som anstränger sig kan livet som arbetande backpacker vara riktigt nice.

Nu kanske du tänker ”Vem pallar att plocka äpplen på en äppelodling eller servera mochalattes på det lokala caféet under resan?”. Inget illa menat mot de jobben, men om du breddar ditt spektrum och är öppen för lite annorlunda sysselsättningar så har vi den perfekta listan över några av de konstigaste och galnaste jobben du kan hitta Down Under! För vem vill hålla sig till de mer basic sysselsättningarna?

Vill du arbeta i Australien eller New Zeeland?
KILROYs resepaket för arbete utomlands ger dig en smidig start på din resa. Vi löser i princip allt åt dig - från hostel och transfer till allt det där tråkiga som att fixa bankkonto och skatteuppgifter. Kort och gott, vi gör din resa problemfri!
Läs mer om Working Holiday-visum

Jobba i Australien och Nya Zeeland | KILROY

Mänskligt graviditetstest för kor

Ja, det är sant. Det här är ett riktigt jobb. Det kanske inte är den officiella jobbtiteln, men om du jobbar extra på en av ländernas många bondgårdar kommer detta vara en av dina huvudsysselsättningar. Anders Killander, en av KILROYs reseexperter, förklara sin upplevelse av jobbet när han arbetade på en familjeägd bondgård utanför Sydney.

- ”Det huvudsakliga jag gjorde på bondgården var att sticka upp min arm i kornas rumpor för att känna om det fanns ett foster i kons livmoder. Tekniken var verkligen old school, men den funkade. Jag tror de flesta bönder idag använder sig utav ultraljud men på just den här gården föredrogs the good ol’ way. Visst, det var rätt äckligt men samtidigt även en erfarenhet som jag inte hade velat ha ogjord.”

Jobba i Australien och Nya Zeeland | KILROY

Ormgiftsmjölkare

Först och främst, det här är inget jobb som du glider in på utan upplärning. Då Australien är hem till 21 av de 25 giftigaste ormarna i världen måste någon vara den som skaffar motgift mot dessa rackares dödliga bett. Och, som du säkert vet, så är motgiftet tillverkat av just ormarnas gift. Även om du kanske inte skulle blir den som samlar in och hanterar ormarna så kan det bli du som assisterar den professionella ormgiftamjölkaren. Minst sagt ett jobb för den våghalsiga...

Jobba i Australien och Nya Zeeland | KILROY

Pärldykare

Det här är för alla havsälskare där ute. Att dyka efter pärlor i Australien kan faktiskt vara en bra sak för plånboken. En skicklig pärldykare kan tjäna uppemot $1,300 AUD (ca 8,500 kr) om dagen! Jobbet i sig är dock slitsamt och kräver bra dykkunskaper. Om du inte är förtjust i dykning rekommenderar vi dig att jobba på båtdäcket istället och assistera resterande besättning. Så länge du inte är en sjösjuk landkrabba, det vill säga.

Jobba i Australien och Nya Zeeland | KILROY

Spåra hajar

Gillar du att hänga med hajar? Majoriteten utav oss diggar det inte, men vi vet att ni hajälskare finns där ute. Det finns många marinbiologer som arbetar med just bevarande av havsmiljön och hajar på Australiens kuster. En av de saker marinbiologer gör under arbetstid (som är minst sagt modigt) är att fästa spårningsenheter på vithajar för att följa deras rörelser. Börja arbeta på en av båtarna och du får ett jobb som både är spännande och som bidrar till forskningen och bevarandet av hajar.

Jobba i Australien och Nya Zeeland | KILROY

Fallskärmsinstruktör

Har du E-licens för att hoppa fallskärm och instruera i tandemhopp? Då är det bara att köra på och ansöka om att jobba som fallskärmsinstruktör! Om inte så finns det mängder av landningszoner och skolor både i Australien och Nya Zeeland där du kan få en så kallad E-licens som kvalificerar dig till att instruera andra fallskärmshoppare. För att få en E-licens måste du ha uppnått 500 manuella hopp, så om du har ett arbetstillstånd för ett år rekommenderar vi dig att göra den mesta träningen och hoppen hemma innan avfärd.

Vill du arbeta i Australien eller Nya Zeeland?

Att arbeta och resa i Australien och Nya Zeeland behöver nödvändigtvis inte innebära något så extraordinärt som det vi listat. Faktum är att det faktiskt är rätt lätt att få ett vettigt jobb, i alla fall om du nöjer dig med något av de mer konventionella jobben.

Om du vill ansöka för ett Working Holiday-visum i Australien eller Nya Zeeland assisterar och hjälper våra reseexperter dig gärna. Det vi gör är att ordna med en supersmidig resplan där allt praktiskt är fixat. Detta betyder att vi ordnar med upphämtning på flygplatsen, bokar in dig på ett boende de första nätterna, svara på frågor och hjälper dig att komma igång med bankkonto och skattenummer. Allt för att du ska får en så smidig start som möjligt!

Mer om Woking Holiday i Australien

Mer om Working Holiday i Nya Zeeland

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...