{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

25 filmer om resor som gör dig resgalen

25 filmer om resor som gör dig resgalen

25 filmer om resor som gör dig resgalen

Sitter du hemma och önskar mest av allt att du var ute på en långresa? Du är inte ensam. För att lindra din längtan av wanderlust har vi gjort den ultimata listan med våra topp 26 filmer om resor. Några filmer gör att du vill packa din resväska och bara dra. Andra filmer ger information om en destination: dyk ned i historien, njut av landskapet eller lär dig om kulturen.

Fram med popcornen, luta dig tillbaka och njut!

Insiprational Two Girls Watching View Over Lake And Mountain Cover
Gör filmen till verklighet!
Om du tröttnar på fredagsmys och hemmakvällar i soffan, kolla då in de resor och äventyr vi erbjuder. Om du har några frågor eller funderingar kring en viss destination eller aktivitet, hör då av dig till våra reseexperter - de hjäper dig mer än gärna!
Hitta din drömresa här!

Lion

(2016)

En 5-årig pojke i Indien tappar bort sin familj på Calcuttas gator, flera kilometer från sitt hem. Han möter många utmaningar innan han tillslut blir adopterad av ett par i Australien. 25 år senare ger han sig av för att försöka hitta sin biologiska familj i Indien. 

Into the Wild

(2007)

Christopher McCandless överger sina ägodelar, ger bort alla sina besparingar och liftar till Alaska för att leva i vildmarken. Längs vägen möter Christopher ett gäng personligheter som gör stort intryck. 

The Beach

(2000)

Denna film med Leonardo Dicaprio handlar om en resa i Thailand, där han får tag på en märklig karta. Ryktena säger att kartan leder till ett ensligt paradis på en strand, en undangömd pärla. Han bestämmer sig för att ge sig ut och hitta den.  

The Darjeeling Limited

(2007)

Ett år efter deras fars begravning ger sig tre bröder ut på en resa med tåg igenom Indien i ett försök att knyta an till varandra.

EuroTrip

(2004)

En grymt rolig film om en roadtrip genom Europa!

L'Auberge Espagnole 

(2002)

En fransk student flyttar in i en lägenhet i Barcelona och blir roomie med sex andra personer från olika delar av Europa. Tillsammans talar de det internationella språket av kärlek och vänskap. 

Eat Pray Love

(2010) 

En gift kvinna (Julia Roberts) inser hur olyckligt hennes äktenskap är och att hon måste göra en förändring. Efter en smärtsam skilsmässa ger hon sig ut på en jorden runt-resa för att "finna sig själv". 

25 filmer som gör dig resgalen

Lord of the Rings

(2001)

En hobbit och åtta vänner ger sig ut på en resa till Mount Doom för att förgöra en ring och kämpa mot herren Sauron. Denna vackra film utspelar sig i Nya Zeelands "Midgård". 

Up

(2009)

Ja, vi vet att det är en tecknad film! Genom att knyta tusentals ballonger till sitt hem flyger 78-årige Carl iväg på sin livs resa för att se vildmarken i Sydamerika. 

The Before Sunrise trilogy

(1995, 2004, 2014)

Before Sunrise trilogin berättar historien om ett kärlekspar. Den första i trilogin, Before Sunrise, handlar om mötet mellan de två då hon besöker sina föräldrar i Frankrike. I Before Sunset, nio år senare, får du se vad som händer när de möts igen. Den sista filmen, Before Midnight, berättar om de fortfarande känner varandra eller inte. 

180° South

(2010)

Följ med äventyraren Jeff Johnson när han reser. I 180° South gör han samma resa som hans hjältar Yvon Chouinard och Doug Tompkins till Patagonien. 

127 hours

(2010)

En bergsklättrare blir inklämd under en sten när han canyoning ensam nära Moab, Utah. Vi får följa med i denna spännande film och se hans desperata åtgärder för att överleva.

The Way

(2010)

En film om en far som åker till Europa för att göra pilgrimsfärden ”El camino de Santiago" som hans son påbörjade men dog innan han hann slutföra.

A Map for Saturday

(2007)

På en jorden runt-resa känns varje dag som lördag! I denna dokumentär får vi följa med backpackers som hjälper tsunamioffer i Thailand och vi får veta varför pensionaten i Nepal står tomma och varför man ignorerar Brasiliens stoppljus. 

Boy 

(2010)

Året är 1984 på Nya Zeelands östkust. Boy, en 11-årig grabb och ett dedikerat Michael Jackson fan får en chans att lära känna sin far, som har återvänt till ön för att finna en påse med pengar han begravde där för många år sedan. 

Whale Rider

(2002)

En samtida berättelse om kärlek, avvisande, triumfer och en ung Maori flicka i Nya Zeeland som kämpar för att uppfylla ett öde hennes farfar vägrar att erkänna.

Seven Years in Tibet

(1997)

En sann historia om Heinrich Harrer (Brad Pitt), en österrikisk bergsklättrare som blev vän med den unge Dalai Lama vid tiden för Kinas övertagande av Tibet. 

The Bucket List

(2007)

Två döende män flyr från en canceravdelning och beger sig ut på en roadtrip med en Bucketlist, en lista med saker de vill ha upplevt innan de dör. 

Slumdog Millionare

(2008)

En tonåring i Mumbai, Indien som bor i slummen blir miljonär i den indiska versionen av "Vem vill bli miljonär?". 

Long Way Round / Long Way Down

(2004, 2010)

Ewan McGregor och Charley Boorman gör en resa över hela världen på motorcykel.

Planet Earth I, II och A Celebration

(2006, 2017, 2020)

Denna TV-serie handlar om vår vackra planet. David Attenborough tar dig med bland de vackraste platserna!

The Lady

(2011)

En film om historien om Aung San Suu Kyi när hon blir hjärnan i Burmas demokratirörelse och hennes förhållande med sin man, författaren Michael Aris.

The Art of Flight

(2011)

Denna film ger den ikoniska snowboardaren Travis Rice med vänner möjlighet att omdefiniera vad som är möjligt i backen. Gör dig redo för ett spännande äventyr!

Vicky Christina Barcelona

(2008) 

Två vänner på semester i Spanien förälskar sig i samma målare, omedvetna om att hans ex-fru, som han har ett stormigt förhållande till, åter är på väg in i bilden…  

The Killing Fields

(1984)

Om en fotograf som är fångad i Kambodja under Pol Pots blodiga "Year 0" kampanj, som krävde två miljoner "icke önskvärda" liv. 

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...