{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Konsten att undvika jetlag

en kille som vet hur man kan undvika jetlag

4 tips mot jetlag som faktiskt fungerar

Är det första gången du ska till Los Angeles, Melbourne eller Bali? Eller är kanske din sjunde jorden runt-resa som stundar? Oavsett hur rutinerad vi är som resenär är det en sak som är säker, vi vill alla undvika jetlag i största möjlig mån. Vi drabbas alla av jetlag men det finns knep som lindrar den.

1. Underhåll dig själv utan mobilen

Om du flyger under dagen kan det vara svårt att slappna av och låta kroppen ställa om sig till den nya tidszonen. Om du inte lyckas somna låt dig inte distraheras av mobiltelefonen som följer din vanliga tidszon. Fokusera istället på filmer, en spännande bok, ett snack med din resebuddy eller annan underhållning. Koppla hel enkelt bort dig själv från klockan. Ju tidigare du vänjer dig vid den nya tidszonen, desto bättre.

Du kan såklart även börjar komma in i den nya dygnsrytmen några dagar innan avresa. Det kan vara en utmaning, men en av de många fördelarna är att du då kan tjäna in än resdag som annars kan gå åt till att överkomma din jetlag. 

vik ett pappersflygplan för att undvika jetlag

2. Sov enligt den nya tidszonen

För att undvika jetlag en beprövad metod att ställa om klockan enligt den tidszon du är på väg till. Om det är natt dit du ska, är det en bra idé att ta en tupplur för att vänja sig vid den nya tidszonen, istället för att tack ja till kaffet som erbjuds på flyget.

Om du flyger österut kan gå och lägga dig en timme tidigare varje natt några kvällar före avresan. Om du flyger västerut kan du hålla dig vaken en timme längre för att vänja dig till den nya dygnsrytmen.

tjej som sovit för att undvika jetlag

3. Ät enligt rätt tidszon

Flygplanets höjd och tryck kan få dig att känna dig mer uppblåst än normalt. Försök därför att äta lättare måltider både före, under och efter flygningen. Du kan också försöka vänja din inre klocka till den nya destinationen genom att äta frukost, lunch och middag enligt denna tidszonen. På så vis undviker du att äta frukost vid 18 och lunch kl 03 på natten.

konsten att undvika jetlag är genom att äta

4. Drick vatten

Det kan vara frestande att säga ja, men försök att hålla dig borta från alkohol ombord på flygplanet. När du dricker alkohol på höga höjder blir kroppen lättare uttorkad och det blir svårare att somna. Drick istället så mycket vatten du kan.

tjej som vet att hon måste dricka mycket vatten för att undvika jetlag

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...