{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Upptäck USA på ett kusligt sätt: läskiga boenden och sightseeing för alla skräckfans

Eastern State Penetentiary In The USA Dark Tourism

Lär dig mer om dom här kusliga men intressanta berättelserna som håller dessa platser levande...

Välkomna, äventyrslystna och alla ni som älskar det kusliga och läskiga! Om du är den typen av traveller som längtar efter ett läskigt äventyr och vill utforska den mystiska och hemsökta sidan av Amerika, har du kommit till rätt ställe. I den här bloggen kommer vi att vara din guide genom några av de mest fascinerande destinationerna i USA, perfekta för dom som är mer into det kusliga. Gör en roadtrip förbi spökstäder, övergivna fängelser och mordhotell - detta är världen av en mörkare typ av turism. 

Empty Forest Road With A Mysty Background
Skapa din egen kusliga roadtrip...
Är du trött på samma gamla tråkiga semetser? Vill du krydda dina resor med lite äventyr och spänning? Då är det dags att skapa din egen roadtrip i USA med våra fantastiska erbjudanden för unga travellers! Oavsett om du vill utforska majestätiska nationalparker, livliga städer eller udda sevärdheter längs vägen har vi den perfekta bilen för dig. Du kan designa din egen roadtrip och välja dina destinationer utan dolda avgifter eller extra kostnader. Dessutom får du njuta av våra fantastiska inkluderade funktioner som fria mil, försäkring mot skador. Boka din hyrbil idag och börja planera din drömroadtrip i USA
Hyra bil i USA & Kanada om du är under 25 år? Javisst!

Den hemsökta historien om New Orleans

New Orleans är känt för sin jazzmusik och kryddiga gumbo, men det finns mer i den här staden än vad du kan se. Bakom de charmiga fasaderna i French Quarter hittar du berättelser om mysterier och skräck. Om du är fascinerad av voodoo, spöken och en unik kultur kommer du att älska att utforska detta ställe. Missa inte St. Louis Cemetery No. 1, där gravarna är byggda ovan marken och dekorerade med smidesjärn. Du kommer också att se graven för Marie Laveau, den legendariska Voodoo-drottningen i New Orleans. Hon sägs ha magiska krafter och en lojal följeslagare. Denna kyrkogård är som en läskig historielektion, full av hemligheter och överraskningar. För mer spänning kan du delta i en spöklik historietur i New Orleans. Du kommer att lära dig om stadens mörka historia, från hemsökta hus till vampyrlegender. Du kommer också att besöka några av de mest hemsökta platserna i staden, som LaLaurie Mansion och Bourbon Orleans Hotel. Dessa turer är inget för den fega men de är perfekta för dom som vill uppleva New Orleans läskiga sida.

Voodoo shop in the city of New Orleans

Eastern State Penitentiary: Amerikas mest hemsökta fängelse

Hur skulle du vilja utforska en riktig skräckfilmsmiljö? Det är precis vad Eastern State Penitentiary i Philadelphia känns som. Detta fängelse byggdes 1829 och liknar ett läskigt gammalt slott. Det var det första fängelset som använde ensamhet som straff, och du kan fortfarande se de förfallande cellerna där fångar led i tystnad. Några av de mest ökända brottslingarna, som Al Capone, satt inspärrade här. Du kan ta en guidad tur och lära dig om platsens mörka historia och hur den påverkade det amerikanska rättssystemet. Detta är en måste-se-attraktion för alla som älskar de mörkare kapitlen av vår historia och är fascinerade av monument från en annan tid.

Run-down jail cell in Eastern State Penitentiary in Philadelphia, Pennsylvania

The Villisca Axe Murder House

Vilken sorts äventyrslystne person skulle vilja besöka en plats där ett hemskt mord skedde 1912? Tro det eller ej, det finns gott om människor som är nyfikna på Villisca Axe Murder House i Iowa. Detta hus har en mörk historia där åtta personer, inklusive sex barn, brutalt mördades med en yxa medan de sov. Fallet löstes aldrig, och huset blev en källa till mystik och fascination för många. Huset har bevarats som det var natten då morden inträffade, med möbler, kläder och till och med blodfläckar fortfarande synliga. Du kommer känna som att du stiger in i en annan era och i ett skrämmande äventyr. Om du vågar kan du ta en rundtur i huset eller till och med spendera natten där. Människor som har stannat över natten har sagt att de upplevt läskiga och oförklarliga saker, som att höra konstiga ljud, se och känna konstiga saker. Om du letar efter en riktig skräckupplevelse är den här platsen perfekt för dig.

Creepy room in an old, haunted mansion with decaying walls and furniture being left behind by previous owners.

Salem, Massachusetts: Häxor, Rättegångar och Spöken

Om du är fascinerad av det mörka och mystiska kommer du att älska att besöka Salem, Massachusetts. Detta är platsen där de ökända häxprocesserna ägde rum på 1600-talet, och du kan lära dig allt om dem på Salem Witch Trials Memorial och Old Burying Point Cemetery. Dessa platser kommer att ge dig rysningar när du föreställer dig hur det var att leva under denna tid. Men Salem handlar inte bara om historia, det är också en rolig och unik destination för alla som gillar häxkonst och magi. Du kommer att hitta massor av butiker och festivaler som firar det ockulta och det övernaturliga, vilket gör att Salem känns som en året runt Halloweenfest. En av de mest populära festivalerna i Salem är Haunted Happenings, som pågår under hela oktober och lockar tusentals besökare. Denna festival har olika evenemang och aktiviteter för alla åldrar, såsom hemsökta hus, spökturer, maskeradfester, livemusik och mer. Du kan också delta i Grand Parade, som inleder festivalen med en färgglad och festlig händelse av flottar, artister och häxor.

Skull-faced statue with wings during the annual Haunted Happenings festival in Salem, Massachusetts

Alcatraz Island - hemligheter på klippan

Är du ett fan av brott och mysterieberättelser? Då borde du definitivt besöka Alcatraz, eller "The Rock," som det kallades. Denna lilla ö mitt i San Francisco Bay var platsen för ett ökänt fängelse som höll några av de farligaste och mest beryktade brottslingarna i Amerika. Ön var omgiven av det iskalla och stormiga vattnet i bukten, vilket gjorde det mycket svårt för någon att fly. Faktum är att endast ett fåtal fångar försökte rymma, och ingen av dem lyckades. Några av de mest välkända fångarna, som Al Capone och "Birdman of Alcatraz," tillbringade många år på denna dystra och ödsliga plats. Du kan ta en tur och utforska cellerna där de bodde, isoleringsrummen där de straffades, och höra skräckinjagande berättelser från dess förflutna. Den här destinationen kommer att ge dig en unik och spännande upplevelse av hur livet var bakom galler för några av de mest ökända brottslingarna i historien.

The eerie Alcatraz prison in the bay of San Francisco

The Clown Motel

Är du rädd för clowner? Om du är det bör du hålla dig borta från Clown Motel i Tonopah, Nevada, om du inte vill möta din värsta mardröm. Det här motellet är inte bara dekorerat med clowner i form av bilder och statyer, utan även riktiga clowner som vandrar runt på området. Och som om det inte vore tillräckligt skrämmande är det också bredvid en gammal kyrkogård, där vilsna andar sägs hemsöka natten - den perfekta kombinationen av kusligt. Många gäster som vågat bo här har rapporterat att de sett märkliga saker och hört kusliga ljud. Vissa har till och med flytt mitt i natten, utan att kunna sova överhuvudtaget. Om du gillar att skrika kommer du att älska detta motell. Det är det perfekta stället för äventyrslystna som vill bli ordentligt skrämda.

Sign for the creepy Clown Motel in Tonopah, Nevada

Dödens museum i L.A.

Om du tror att Los Angeles bara handlar om kändisar och soliga stränder kanske du vill kolla in Museum of Death. Det här stället är en unik attraktion som utforskar den mörka och sämre sidan av mänsklighetens historia. Du kommer att se utställningar om seriemördare, brottsplatser och konst skapad av mördare. En av de mest populära avdelningarna ägnas åt Charles Manson och hans följare, som terroriserade LA på slutet av 1960-talet. Det här museet är inte för den lättkränkta eller den som lätt blir chockad, men det handlar inte bara om chock och skräck heller. Grundarna av museet, Cathy Schultz och JD Healey, hoppas att deras besökare ska uppskatta livet mer efter att ha sett hur mycket död som omger oss. De säger: "varje dag är en välsignelse, med så mycket död omkring oss". Om du har en nyfikenhet för det hemska är detta museum ett måste att besöka.

The famous Museum of Death in downtown Los Angeles

För läskigt, eller inte tillräckligt?

En mörkare och läskigare turism handlar inte bara om att ha kul på skrämmande platser eller övernaturliga fenomen. Det är också väldigt bra om du vill lära dig mer. Den hjälper oss att minnas och lära oss av de konstiga och ibland tragiska händelser som inträffade där. Självklart behöver du inte göra hela din roadtrip till en mardröm, men om du gillar äventyr eller historia kan du tycka om att besöka några av dessa platser. De kan lägga till en variation och spänning till vilken vanlig USA-resa som helst. Oavsett vad du vill göra på ditt nästa äventyr, är vi experter på roadtrips och redo att hjälpa dig med den bästa rutten, prisvärda hyrbilar eller husbilar och ge dig tips som du inte vill missa!

Snacka mer med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...