{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Utforska Balkans skönhet

Slovenia Triglav NP Girl Kayaking

Balkan - så nära men ändå så långt bort

Du kanske aldrig har tänkt tanken på att utforska Balkan. Det är nu dags att tänka om. Det finns gott om skäl som motiverar en resa till Balkan. För det första,  regionen är ett mecka för adrenalinjunkies (vi har alla en sådan inom oss, right?). För det andra, Balkan bjuder på nästintill helt orörda områden, charmiga byar, sköna vägkrogar och imponerande vandringsleder. Inte helt såld på Balkan än? Läs vidare!

Durmitor National Park Mountain Lake Emerald
Spana in alla destinationer i Balkan
Balkan är en av de mest orörda regionerna i Europa, och definitivt en plats att besöka om du gillar geunina lokala upplevelser. Och du... om du är ett fan av vackra landskap kommer Balkan inte göra dig besviken.
Se alla destinationer i Balkan

Varför resa till Balkan?

En resa till Balkan handlar om att utforska det okonventionella. Även om regionen känns avlägsen är den bokstavligt talat ett stenkast från det mer traditionella Europa.

Att utforska Balkan kan i många fall kännas som en resa tillbaka i tiden. Här väntar oförstörd natur, charmiga gamla byar och marknadsplatser dit varor körs med det självklara transportmedlet, häst och vagn.

Apropå tiden i Balkan, du kommer snart märka att inställningen till tid skiljer sig från den du antagligen är van vid. Här tar lokalbefolkningen dagen som den kommer och att spendera några timmar på de mysiga torgkaféerna mitt i veckan är inga konstigheter. Stress är nästintill obefintlig i Balkan, i synnerhet om du tar dig utanför storstäderna.

Alla länder på Balkanhalvön erbjuder fantastiska naturupplevelser. Om natur är din grej har du alltså hittat hem. Utforska de vackra bergskedjorna, de kristallklara sjöarna och forsande floderna omgivna av färgstarka blommor i tusentals.

Vi kan hjälpa dig att utforska:

Train Station In Sunset Czech Republic Cover
Tågluffa till Balkan!
Vår främsta rekommendation är att resa till Balkan med tåg. Det ger dig inte bara första parkett till några av de vackraste landskapen i Europa, det är dessutom den perfekta mötesplatsen för alla typer av resenärer. Locals såväl som äventyrslystna.
Läs mer om att tågluffa här

Tåg, flyg eller bil? Ta dig till Balkan på ditt vis!

travel with train through balkan

Det finns gott om transportmedel att välja bland om du vill ta dig till Balkan. Givetvis kan du flyga dit, det är smidigt då det finns flera internationella flygplatser i regionen. 

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din resa rekommenderar vi dig att skippa flyget och istället tågluffa ner med ett interrailpass. Du upplever så mycket mer längs järnvägarna är uppe i luften. Om du tågluffar till Balkan kan du dessutom stanna till i fler städer i Europa längs vägen och njuta av de magiska landskapen tåget passerar.

Föreställ dig att sitta i en tågkupé med din bästa resebuddy och en nybryggd kopp kaffe. Utanför fönstret passerar natur, landskap och städer som du annars aldrig hade fått uppleva. Inte helt fel va? Innan du vet ordet av det är du framme i Balkan där nästa etapp på äventyret kör igång.

rafting-aerial-two-rafts-cover
Hur vill du uppleva i Balkan?
En tripp till Balkan handlar om två saker - natur och äventyr. Helst i en skön kombination. Vandring, ziplining, mountainbiking och rafting är bland de populäraste aktiviteterna som väntar.
Hitta din aktivitet i Balkan

Det här kan du göra i Balkan

Balkan är den perfekta regionen för dig som är ute efter äventyr och vacker natur. Förvänta dig inte klassiska turistattraktioner som Eiffeltornet i Paris, Guggenheim i Bilbao eller Brandenburger Tor i Berlin. Givetvis finns det gott om ikoniska monument och historiska byggnader, men i det stora hela handlar en tripp till Balkan om den vackra naturen.

zipline through valleys in montenegro

Om du vill få en ordentlig adrenalinkick är möjligheterna till rafting otroliga i Balkan. Genom hela regionen snirklar sig forsande floder vilka till och med utmanar den mest erfarna raftaren. Du kan även glida fram över djupa dalgångar på en zipline och njuta av de många mountainbikespåren uppe i bergen.

Om du föredrar hav och sjöar före skogar och berg kan du andas ut. Det finns även aktiviteter för dig. Längs den Adriatiska kusten kan du prova på mängder av vattensporter. Havet utanför Balkan, i synnerhet längs Kroatiens kust, levererar fantastik snorkling, dykning och kitesurfing.

Croatia Gradina Korenicka Landscape
Roadtrippa längs Balkans slingriga
Frihet. Det är ordet som bäst representerar känslan av att åka på roadtrip i Balkan. Utforska små byar, stanna till var och när du vill och slå läger där du känner för det.
Utforska våra ruttförslag för en roadtrip i Balkan

Dra iväg på en roadtrip i Balkan

go on a road trip in a camper in balkan

Ett fantastiskt sätt att utforska Balkan på är genom att hyra en campervan och ge sig ut på vägarna. Total frihet och ett helt flexibelt restempo väntar under den här typen av resa. Campa i bergen, chilla i städerna eller kör längs Adriatiska kusten och stanna till var du vill. När du vill.

En roadtrip är definitivt den reseform som ger dig mest frihet. Vi har satt ihop några förslag på resrutter som du kan spana in. Men kom ihåg att de är till för att inspirera. Att roadtrippa handlar just om total frihet. Gör som Balkans lokalbefolkning och ta resdagarna som de kommer.

Spana in våra campervans i Balkan här!

Bosnia And Herzegovina Mostar River Bridge
Nyfiken på våra rundresor i Balkan?
Om du vill utforska Balkan med andra sköna resebuddies är det här ett grymt alternativ. Vem vet? Kanske får du dessutom vänner för livet på köpet.
Utforska våra rundresor genom Balkan

Häng med på en rundresa genom Balkan

Förutom att roadtrippa genom Balkan finns även möjligheten att hänga med på skräddarsydda rundresor genom regionen tillsammans med mindre grupper av andra likasinnade backpackers. Om du är osäker på vad du bör uppleva i Balkan, eller bara är otaggad på att planera och organisera resan själv, är den här resformen den perfekta lösningen.

group tours is a great way of exploring the unknown with likeminded travellers

Under den här typen av kortare rundresa har du en lokal guide som visar dig allt som är värt att se. I grupperna du reser tillsammans med uppstår alltid en riktigt skön atmosfär och inget slår känslan av att efter en lång dag av utforskande sitta ner tillsammans och njuta av kall öl.

Kolla in våra rundresor i Balkan här!

Nyfiken på att tagga till Balkan?

Om den här artikeln triggat suget efter att resa finns det ingen tvekan om saken, dra iväg ett meddelande till oss. Vi hjälper vi dig att planera den fetaste resan genom Balkan du kan föreställa dig, oavsett vilken reseform du föredrar.

Jag vill veta mer!

alt

Designa din egen resa genom Balkan!

Vill du upptäcka Balkan på ditt eget sätt? Gör bara såhär:

  1. Berätta för oss vart och när du vill resa samt vad du vill göra! 
  2. Våra reseexperter gör grovjobbet och hittar de bästa priserna och alternativen
  3. Du får personlig feedback på ditt reseupplägg från en av våra reseexperter 

Efter några dagar får du ett reseförslag av en av våra reserådgivare – och det kostar inte en krona! Vill du sedan komma in på ett möte och prata mer om upplägg och resrutt så är det bara att hojta till. Våra reserådgivningar är också gratis och det är alltid kul för oss att hjälpa en taggad resenär att få till den perfekta drömresan IRL.

Start creating

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...